2013 m. gruodžio 16 d., pirmadienis

Kalėdiniai žaisliukai "Pelėdų kompanija"

Artėja gražiausios metų šventės, tai ir puoštis reik gražiai. Šį kartą eglutė papuošta bus ne parduotuviniais žaisliukais, bet rankų darbo pelėdžiukais.


Taigi reiks:
  • siūlų, 
  • vąšelio, 
  • sagučių (kurios bus akytės),
  • kimšalo (aš naudojau paraloną). 

Kaip neriamas pelėdžiukas?
Pirmiausia nusineriam 6 akyčių pynutę.  Ją sujungiam.
Neriam 13 stulpelių su užmetimu.
Antras ratas - į tarpelius neriam dabar jau po 2 stulpelius su užmetimu.
Trečias ratelis - į tarpelius po 3 stulpelius su užmetimu.
Ketvirtas ratas - neriam į tarpelį 3 stulpelius su užmetimu, 5 stulpeliai po vieną į kiekvieną tarpelį ir vėl 3 stulpeliai į vieną tarpelį.
Toliau aplinkui neriam žemu stulpeliu, sujungiam, dabar kur buvo 3 stulpeliai į viduriuką, neriu dar 3 stulpelius su užmetimu, čia bus ausytė viena, iki kitos ausytės neriam žemais stulpeliais, ir tada vėl į viduriuką neriam 3 stulpelius su vienu užmetimu.
Tokių detalių reikia dviejų ir štai, pelėdžiuko kūnelis yra. Toliau iš žemų stulpelių neriam akytes, į jas isiūnam po sagytę ar karoliuką. Su adata ir juodu siūlu padarau nosytę, jeigu norim plaukučių perveriam su vąšeliu keletą siūliukų ir juos surišam. Toliau pasiimu atitinkamo dydžio paroloną, kai suneriam abi dalis paliekam nedidelį tarpelį jam įdėt, tą tarpelį paskui baigsim susiūti ar sunerti, čia kaip Jums bus gražiau, patogiau ar paprasčiau. Nepamirštam prisiūti ir juostelės, jeigu jie bus kabinami.
Ir štai kokie man gavosi tie paukštukai pelėdžiukai :) 


Inga  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą