2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Kalėdiniai atvirukai "Eglutė"

Kokių tik nėra dabar pirktinių atvirukų. Pasirinkimas platus. Vieni už kitus gražesni, rodos, net išrinkti sunku. Bet šiemet atvirukus bandysiu daryti pati. Atsiraitojau rankoves ir kibau į darbus. Įdėjau visą šilumą, meilę, kantrybę...  Tikiuosi, visa tai  persiduos ir Jums ;)


Taigi, reikės:

  • daug balto ir spalvoto popieriaus, 
  • žirklių, 
  • liniuotės, 
  • klijų,
  • lipnios dovanų juostelės, 
  • spalvotų blizgių klijų, 
  • fantazijos. 


Iš spalvoto popieriaus išsikerpame 5 kvadratus:
- 8cm
- 7cm.
- 6 cm.
- 5 cm.

- 4 cm.


Paimame vieną kvadratą, lenkiam jį įstrižai į vieną pusę, tada į kitą. Taip pasidarome įstrižus griovelius. Kai turime griovelius, tada, suėmę kvadratą abiem rankom, įspaudžiame tarp griovelių, kad gautųsi trikampis.


Po to paimame vieną trikampio kampą ir lenkiame lygiagrečiai jo viduriui. Taip pat sulenkiame ir kitą trikampio pusę. Štai viena eglutės detalė jau paruošta.


Tokiu būdu sulankstome visus kvadratėlius.
 Kai jau turite visas detales, tada jas sujungiate vieną su kita suklijuodami.

 Štai ir gavome eglutę.


Dabar imame batą lapą, pasidarome norimo dydžio atviruką. Aš dariau perlenkiamą, iš A5 formato lapo.

Ant atviruko viršaus pridedame kitos spalvos popieriaus lapą, jis turi būti šiek tiek mažesnis už pagrindą. Jį galima priklijuoti su klijais. Aš turėjau lipnias, su įvairiais žiemos piešinukais, kalėdiniais užrašais, dovanų juosteles. Su jomis ir apklijavau atviruko kraštus, tuo pačiu pritvirtindama ir kitos spalvos lapą. Ant paruošto pagrindo priklijuojame pasigamintą eglutę, įtaisom eglei kotą. Ir papuošiam atviruką :). Aš iškarpiau snaigeles, jas priklijavau, pablizginau su blizgiais klijais snaigių viduriukus. Štai ir viskas.


Baigėsi žalias popierius, o atvirukų mažoka :D

Pagrindą padariau tokį patį. Ant jo priklijavau popieriaus skiautę, neva eglutės stovas, o eglutę tiesiog nupiešiau su spalvotais blizgiais klijais. Lyg ir panašų į eglutę ;)



Atvirukai paruošti. Dabar reikia vokų .  Kaip pasidaryti voką?


Beliko atvirukus sudėti į vokelius ir nudžiuginti draugus.


Gražių švenčių!!! 🌲

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą