- 2 morkos,
- didelis svogūnas,
- pusė stiklinės lukštentų saulėgrąžų,
- 2 skiltelės česnako,
- 2-3 šaukštai pomidorų padažo,
- aliejaus,
- silkės file.
Keptuvėje sausai
pakepinam saulėgrąžas, kol jos truputį parusvėja.
Morkas
sutarkuojam ir kepinam su trupučiu aliejaus, svogūnus supjaustom, beriam ant
morkų ir kepinam kol viskas suminkštėja. Beriam smulkintą česnaką, pom. padažą,
saulėgrąžas, sumaišom ir išjungus viryklę paliekam atvėsti. Silkę supjaustom,
galima sumaišyti arba padėti lėkštėje šalia daržovių. Kam norisi aštriau galima
dėti daugiau česnako.
Paprasta ir skanu,
puikiai tiks ir Šv. Kūčių stalui.
Mama Zita
skanumėlis , o saulėgrąžas kepinate ?
AtsakytiPanaikintisorry , jau paskaičiau ;)
AtsakytiPanaikinti