2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis

Natūralūs gelbėtojai prasidėjus ligų sezonui

Kaip ir daugelį mano kartos vaikų, sergant,  mamos gydė arbatomis arba kitais naminiais būdais, kurie tikrai pasiteisino. Taigi prisiminkim, kaip gydom peršalimą, slogą ir ramybės neduodantį kosulį.
Prasidėjus šaltam sezonui ir mano šeimos neaplenkė ligos.
Tai, ką siūlau, darom pajutę pirmąjį gerklės perštėjimą, kosulį.

Kas labiausiai padeda nuo kosulio?
Drėgnos garų inhaliacijos, bet įspėju - tai tik ramiems vaikams ir suaugusiems, jokiais būdais nepaliekam vaikų vienų prie karšto puodo nei 1 s. Kvėpuojam po uždengtu dideliu rankšluosčiu. Į 3 l verdančio vandens dedam gerą saują ramunėlių, jei ramunėlių po ranka nėra, galima įberti druskos, nepagailėkit tik.

Nuo didelės slogos ir kosulio palengvina svogūnų sirupas. Nulupame 1 didelį svogūną, jį smulkiai supjaustome, viską sudedame į švarų stiklainiuką, dar įdedame 2 valgomus šaukštus cukraus. Stiklainiuką gerai uždarome ir stipriai suplakame. Po 2 valandų  išsiskiria visai skanus sirupas, jį gerti 4 kartus po 1 valgomą šaukštą per dieną -  tikrai palengvėja.


Imbiero - medaus arbata. Imbierą supjaustome rietinėliais ir užpilame verdančiu vandeniu, palaikom min 5 min . Įdedam  medaus ir įspaudžiam laimo sulčių.



Žinoma, vienas iš vaikams maloniausių būdų tai maudymas karštoje vonioje, tik ne per ilgai max. 20 min, kol vanduo dar neatšalo ir po to  išgeriama šilto pieno su medumi. Apramina ne tik gerklę, bet ir pats ligonis aprimsta.

Mama Laura

1 komentaras: