- 500g. kiaulienos faršo (tinka ir kalakutienos, ir vištienos faršas),
- 1 svogūno,
- 1 paprikos,
- 4v.š pomidorų padažo,
- fermentinio sūrio,
- žiupsnelio druskos,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 500g. makaronų.
Padažui:
- 50g. sviesto,
- 50g. miltų,
- 300g. pieno.
Keptuvėje, aliejuje pakepinkite svogūnus apie 5 min., kol suminkštės. Sudėkite faršą,
kepinkite maišydami, kol mėsa apskrus, sudėkite pomidorų padažą, prieskonius
pagal skonį (aš dėjau tik druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų), paprikas
ir patroškinkite apie 10 min.
Tuo
tarpu išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės (aš į vandenį įpilu
šlakelį aliejaus). Kai makaronai išverda, perliekite šaltu vandeniu, kad
nesuliptų, ir nusausinkite kiaurasamtyje.
Padažas: Keptuvėje
ištirpinkite sviestą. Sudėkite miltus, maišykite medine mentele iki vientisos
masės. Tada palengva pilkite pašildytą pieną, kad susidarytų vientisa masė.
Pakaitinkite ant silpnos ugnies, pastoviai maišydami, kol sutirštės.
Į
karščiui atsparų indą sluoksniais sudėkite makaronus ir faršą (aš pradėjau nuo
makaronų, jais ir baigiau) arba sukrėskite paruoštą mėsą, o ant viršaus berkite
virtus makaronus, apliekite padažu, kepkite 200 C orkaitėje 30-35 min.
(Aš kepiau konvekcinėje krosnelėje 200 C, 30min). Prieš baigdami kepti
užtarkuokite fermentinio sūrio (aš eilinį kartą užtarkavau prieš kepdama, tai
gavau kietą plutą, nors ir ta pluta man skani.)
Skanaus.
Mama Renata
Paprastai,greit paruošiama,bet labai skanu ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip Zituk ;) Paprasta ir labai skanu :)
Panaikintias daznai taip darau tik dar idedu ivairesniu darzoviu :)
AtsakytiPanaikintiJau ne pirma karta darau : )greita, skanu, o svarbiausia, kad draugui laaabai patinka, nors jis isivaziduoja, kad cia labai sunku pagamint :D
AtsakytiPanaikintiKaip sakant "Paprastai, bet ne prastai" ;)
Panaikinti