Jau visus metus svajojau
išsikepti vištą ant alaus butelio. Alaus buvo, o tinkamos vištos - ne. Šiemet
užaugo nedidelės vištos, kaip tik kepti ant butelio - 2 kg svorio. Taigi
pradedam.
Reikės:
- 1 vištos (apie 2 kg svorio),
- prieskonių,
- druskos,
- majonezo ar kefyro,
- 1 butelio alaus (pageidautina 5,2 laipsnių).
Iš
vakaro ištrinam vištą prieskoniais ir majonezu ar kefyru (galima ir kitaip,
pasirinkit patys). Paliekame per naktį.
Kitą
dieną imame butelį su alumi, nuplauname nuo jo visas etiketes, alaus butelyje
paliekame trečdalį (kitas dvi dalis turėsite kur panaudot), pripilam iki
viršaus vandens. Ant butelio užmauname vištą, kad butelio kaklelis šiek tiek
išlįstų, kepame orkaitėje apie 40 min. (priklausomai nuo vištos amžiaus).
Kepant alus putos ir bėgs iš butelio, o tuo pačių drėkins vištą, todėl ji bus
labai skani, sultinga. Kol kepa višta, pasiruošite mėgstamą garnyrą.
Skanaus!
Mama
Vaida
Labai patiko Jusu receptas, anksciau darydavau kazka panasaus, bet nuolat tekdavo ta vista tikrinti ir apipilineti vos ne kas 10 - 15 min sultim. Jusu deka ta vista kepasi pati :) Aciu uz nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti