Sesė
atidavė jai neva nereikalingą, nenaudojamą konvekcinę krosnelę. Stovėjo ji sau
kampe gal visus metus. Sugedo orkaitė. Pyrago norisi. Prisiminiau…
Išsitraukiau, nuvaliau dulkes, internete susiradau instrukciją kaip ja
naudotis... Vieni sako, kad šioje krosnelėje pyragai gaunasi labai geri, kiti
sako, kad pyrago iškepti neįmanoma. Bandau ir aš....
Pyragui
reikės:
- 1 pakelio (200 g) sviesto,
- 2 stiklinių miltų (gal net šiek tiek daugiau),
- 1 stiklinės cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 3-5 obuolių,
- žiupsnio cinamono,
- 500 g varškės,
- 3 kiaušinių.
Keptuvėje
ištirpinau sviestą. Įbėriau trečdalį cukraus, žiupsnelį druskos, maišydama
supyliau miltus. Turi gautis trupiniai. Jei tešla sulimpa, įberti dar šaukštą –
kitą miltų. 1/4 trupinių atidėjau į šalį. Į kitą dalį įmaišiau 1 kiaušinį, ir
dabar tešla jau turi sulipti į vientisą masę. Minkyti nereikia, išmaišyti tik
tiek, kad viskas daugmaž suliptų. Tešlą sudėjau į kepimo skardą su šaukštu
išplojau , kad visas dugnas pasidengtų tolygiai.
Obuolius
supjausčiau skiltelėmis ir sumaišiau su 2 šaukštais cukraus, cinamonu. Dar
įmečiau saujelę razinų.
Įjungiau
krosnelę. Kol pabaigsiu viską ruošti ji kaip tik sušils (pašildyti reikia apie
6min.)
Kol
šilo krosnelė, varškę ištryniau su likusiu cukrumi. Įmušiau 2 kiaušinius.
Išmaišiau.
Ant
pagrindo sudėjau pjaustytus obuolius. Užpyliau varškę. Užbarsčiau atidėtais
tešlos trupiniais.
Kepiau 160 C kol gražiai pagelto
viršutiniai trupiniai – apie 50 - 60 min. Atidarius formą ups … išbėgo obuolių
sultys... apačia šlapia, lyg nedakepusi, “sukamšiau” pyragą atgal į formą …
Padidinau karštį iki 180 C ir dar apie 30 min pakepiau.
Atidarius
formą sultys jau nebėgo, bet padas šlapokas gavosi.. skonis geras, net labai
geras sakyčiau. Jaučiu tokį pyragą iškepus orkaitėje.. mmm
Taip
ir nežinau ar čia pirmas “blynas” pasvilo, ar šioje krosnelėje nekepa pyragai, ar kažką ne taip dariau...
Mama
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą