2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Šiek tiek kitokia panna cotta




  • 200 ml grietinėlės,
  • 100 ml pieno,
  • 50-100 gr cukraus (kaip kas kokio saldumo nori),
  • 1,5 a.š. želatinos,
  • vanilės 
  • mėlynių ar kitų sutrintų uogų su šiek tiek želatinos, cukraus pagal skonį.

Želatiną ištirpinti šaltame vandenyje ir ištirpiname šiek tiek pakaitinę. Vandens pilti tik tiek, kad želatina būtų apsemta. Grietinėlę, pieną, cukrų, vanilę kaitinam iki užvirimo ir nukeliam nuo ugnies. Supilame želatiną. Supilame į stiklines, paliekame kambaryje, kol atvės ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Aš šįkart nepyliau į atskirus indelius, o stanginau dideliame inde. TikkKai pradėjo jau visai stangintis - išdėliojau. Norėjau "kalnelių".

Kai baigė stingti grietinėlės sluoksnis, sutryniau mėlynes su cukrumi, įpyliau šiek tiek želatinos (paruošimas želatinos toks pat, kaip grietinėlei). Ant grietinėlės sluoksnio supyliau mėlynes ir vėl kelioms valandom įdėjau šaldytuvan. Prieš patiekiant užbėriau kelias mėlynes.


Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą