2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Marinuoti ridikėliai

Viename internetiniame puslapyje radau įdomų ir bent man dar negirdėtą receptuką. Nutariau išbandyti. Skonis pranoko lūkesčius, vyras irgi įvertino teigiamai :)



Reikėjo:

  • apie 0.5 kg ridikėlių,
  • stiklinės vandens,
  • stiklinės balto vyno acto,
  • 2 šaukštelių druskos,
  • 2 šaukštelių cukraus,
  • šaukšto garstyčių grūdelių,
  • lauro lapų,
  • juodųjų pipirų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • pundelio šviežių krapų ( gali būti su žiedynais).

Vandenį sumaišyti su actu, cukrumi ir druska. Į stiklainį sudėti griežinėliais pjaustytus ridikėlius, garstyčių grūdelius, pipirus, lauro lapus, pjaustytus česnakus ir krapus. Užpilti marinatu ir dėti į šaldytuvą. Ragauti po paros!

Skanaus :)

Agnė

3 komentarai: