2013 m. birželio 16 d., sekmadienis

Šašlykai citrinų, garstyčių ir medaus marinate



  • Apie 2,5-3 kg kiaulienos sprandinės,
  • 3-4 citrinų sultys.

***
  • 4 svogūno galvos,
  • 1 česnako skiltelė,
  • 1 šaukštas medaus,
  • 2 šaukštai angliškų garstyčių (garstyčios su grūdeliais),
  • gera sauja šviežių arba šaldytų gelsvės lapų,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Supjaustome mėsą gabaliukais, išspaudžiame citrinų sultis. Sulčių turi būti tiek, kad mėsa pamaigius jaustųsi gerokai drėgna. Išmaigome "išmasažuojame" mėsą. Paliekame geram pusvalandžiui marinuotis. TIK mėsą su citrina.

Vėliau sudedame visus kitus ingredientus. Aišku, svogūnas turi būti pjaustytas žiedais ar pusžiedžiais, česnakas smulkiai supjaustytas, gelsvė gali būti ir nepjaustyta, bet gerai tarp rankų pamaigyta, kad patekusi mėson skleistų savo aromatą.



Paliekame porai valandų marinuotis ir jau galime kepti.


Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą