Lietiniams
reikėjo (8 lietiniams ) :
- 2 kiaušinių,
- 2 stiklinių miltų,
- 2 stiklinių vandens,
- žiupsnelio druskos,
- aliejaus.
Įdarui:
- 200g varškės,
- cukraus pagal skonį,
- kiaušinio.
Kiaušinius
išplakiau su druska, supyliau miltus, vandenį ir dar kartą viską suplakiau.
Tešla turi būti skysta. Į tešlą įpyliau šiek tiek aliejaus, tada nereikia
riebalais tepti keptuvės ;) Žinoma keptuvė turi būti gera, nesubraižyta ir pan.
;)
Tešlai
visada naudoju indelį su "nosele", iš tokio indo patogiau tešlą pilti
į keptuvę.
Tešlos į keptuvę pilu tiek, kad vos vos apsemtų keptuvės dugną, aš tai vadinu keptuvės "patepimu" tešla :D, tada lietinis būna plonutis.
Iš
karto pasiruošiu varškės masę. Varškę sutrinu su kiaušiniu ir cukrumi. Iškeptus
lietinius tepu varškės mase ir sulankstau trikampėliais.
Paruoštus
lietinius dedu į įkaitintą ir sviestu ar aliejumi pateptą keptuvę. Kepu iš
abiejų pusių, kol gražiai pagels. Valgome juos su grietine (mažius ant
grietinės visada pasibarsto cukraus;) ), uogiene. Šį kartą dar ir su šviežiom
trintom braškėm.. Skanaus.
Mama
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą