- 1 kg braškių,
- 1,1 kg cukraus (paprasto, ne uogienių).
Šis receptas
"trintai" uogienei, nes mano šeima nemėgsta didelių uogų gabaliukų
joje.
Braškėms nuskabyti
kotelius, gerai nuplauti ir nuvarvinti uogas. Sudėjus į puodą jas patraiškyti
(tiesiog švariai nuplautom rankom), užpilti cukrum ir palikt vėsesniam kampely
pernakt.
Taip pat, geriausia iš
vakaro išsiplaut stiklainius, tada geriau išvarvės. Aš juos tiesiog švariai
išplaunu paprastu vandeniu, be jokių ploviklių.
Ryte kaičiam puodą su
uogom ant viryklės. Nuo užvirimo pradžios uogienę verdame 30 min. prižiūrint, kad neišbėgtų (virimo pradžioje) ir nugraibant putas (paskui jas atskiedus
vandeniu galima pasidaryti braškinio "limonado").
Retkarčiais uogienę
pamaišome.
Baigus virti paliekam
ataušti tiek, kad pilant į stiklainius nebedegintų rankų. Stiklainius prieš
tai dar sausai iššluostom.
Supylę uogienę jos dar
neužsukame dangteliais, tai padarom, kai visai ataušta.
Teko kartą prisivirti
uogienės daug, tai šitaip virta braškienė rūsyje išstovėjo beveik du metus -
nesurūgo, nesusicukravo ir nenaudojant jokių konservavimo priedų.
Mama Zita
Pati mėgstamiausia uogienė ;)
AtsakytiPanaikinti