2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Braškių pyragas

Tai labai gaivus pyragas, kuris man kaskart primena vaikystę. Mama pamenu padarydavo į didžiulį bliudą ir kažkaip labai jau staigiai jis išnykdavo :) Todėl ir receptą sumažinau per pusę :) Kas norite ir turite iš ko,  galite daryti ir dvigubai :D


Reikėjo:
  • 1 kg braškių,
  • 0.3 kg biskvito,
  • 1 indelio grietinės (500 g),
  • grietinėlės ar pieno (apie 200g),
  • 3 kupini valg. šaukštai želatinos,
  • 1-1.5 stiklinės cukraus,
  • 1 arbat. šaukštelis citrinos rūgšties,
  • 1 stiklinės virinto atvėsinto vandens.


Biskvitą supjaustyti dideliais kubeliais. Sluoksniuoti biskvito gabalėlius ir braškes ( jas aš irgi pjausčiau) į indą. Želatina užmerkti virintame vandenyje, vis pamaišyti.


Grietinę, grietinėlę ir cukrų išmaišyti gerai mikseriu. Baigiant tirpt cukrui sudėti citrinos rūgšti. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karštame vandenyje ir atvėsinus supilti į išplaktą grietinę. Išmaišius tuoj pat supilti ant sluoksniuoto biskvito su braškėmis. Indą pajudinti į šonus, kad užpilas vienodai pasiskirstytų.



Dėti į šaldytuvą, kad gerai sustingtu. 
SKANAUS! :)

Mama Agnė 

1 komentaras:

  1. Mano mama , kažką panašaus gamindavo, nerealiai skanu, gaivu ... reikės ir šį receptuką išmėginti ;)

    AtsakytiPanaikinti