2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Kepti varškėčiai

Nesiseka vis su keptų varškėčių receptais. Tai nedakepę, tai perkepę gaudavosi. Šis receptas išgelbėjo mane. Pagaliau skanūs, dakepę ir neperkepę varškėčiai!

Reikės:

  • 500 g varškės,
  • 2 kiaušinių,
  • 1-2 stiklinių miltų,
  • 1-2 valg. šaukštų cukraus,
  • druskos,
  • aliejaus kepimui.




Varškę gerai ištryniau su cukrumi, įmušiau kiaušinius, subėriau miltus, druską ir gerai išminkiau. Išminkyta tešla turi būti šiek tiek lipni. Ant miltais pabarstyto stalo iš varškės masės suformavau 5-6 cm skersmens volelius. Peiliu supjausčiau norimo storio paplotėlius ir iš jų  suformavau varškėčius.


Varškėčius apvoliojau miltuose ir kepiau aliejuje iš abiejų pusių. Varškėčius kepiau tol,  kol gražiai apskrudo. Valgėme su uogiene, grietine . Skanu ir atvėsę ;)  Skanaus .


Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą