Reikės:
- 500 g varškės,
- 2 kiaušinių,
- 1-2 stiklinių miltų,
- 1-2 valg. šaukštų cukraus,
- druskos,
- aliejaus kepimui.
Varškę gerai ištryniau su cukrumi, įmušiau kiaušinius, subėriau miltus, druską ir gerai išminkiau. Išminkyta tešla turi būti šiek tiek lipni. Ant miltais pabarstyto stalo iš varškės masės suformavau 5-6 cm skersmens volelius. Peiliu supjausčiau norimo storio paplotėlius ir iš jų suformavau varškėčius.
Varškėčius apvoliojau miltuose ir kepiau aliejuje iš abiejų pusių. Varškėčius kepiau tol, kol gražiai apskrudo. Valgėme su uogiene, grietine . Skanu ir atvėsę ;) Skanaus .
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą