2013 m. gegužės 6 d., pirmadienis

Kepta kiauliena grietinėlės-brendžio padaže

 
 
  • Kiaulienos mėsos,
  • druskos,
  • pipirų,
  • muskato riešuto,
  • imbiero,
  • kario,
  • rūgštaus obuolio,
  • trupučio cukraus,
  • aliejaus,
  • grietinėlės (padažams),
  • truputį brendžio.

Kiaulieną supjaustyti, išmušti, berti druskos, prieskonių mišinio, įtrynus palikti pasimarinuoti ir paskui iškepti.
Obuolį nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, berti obuolius, cukrų ir pakepinti. Išėmus obuolius juos padėti nuvarvėti o į keptuvę pilti grietinėlę, truputį prieskonių mišinio, druskos. Užvirus įpilti brendžio ( pusei litro grietinėlės 2-3 šaukštai brendžio), dėti keptą mėsytę, kelias minutes patroškinus sudėti obuolius. Belieka pasidaryti mėgstamo garnyro ir skanaus.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą