2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Varškės pynutės




  • 300 g. miltų (gali būti ir daugiau),
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių,
  • 100 g cukraus 
  • 1 a.š. vanilės,
  • 150 g. varškės (gali būti ir daugiau),
  • 1 kiaušinis,
  • 100 ml pieno,
  • 50 ml aliejaus.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Baltymą išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, varškę, suberti persijotus miltus ir suminkyti tešlą. Jei labai limpa prie rankų, galima truputį pridėti miltų, tik ne per daug, nes tešla turi būti lipni, minkštesnės pynutės bus. Tešlą dalinam į 12 dalių, tada kiekvieną dalį dar į 3 ir iš jų piname pynutes - kaseles.
Trynį sumaišome su 1 valg.š. pieno ir aptepame pynutes, pabarstome cukrumi.
Kepti ~200 °C orkaitėje apie 20 min.
Šį kartą aš įmaišiau maltų lazdyno riešutų ir pabarsčiau cukraus-cinamono-riešutų mišiniu. Jei norėsis ir šį variantą išbandyt, tai nepamirškim- jei dėsim 50g. maltų riešutų, tai miltų tada tik 250g.

Skanaus.

 Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą