2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Cukrinių gėlių masė papuošimams


  • 300-400 g cukraus pudros,
  • 1 šaukštas želatinos,
  • 3 šaukštai virinto ir atšaldyto vandens,
  • valgomųjų dažų.

Pirmiausia užpilame vandeniu želatiną ir paliekame brinkti.
Persijojame pudrą, dalį jos atidedame. Ištirpinkite želatiną, tik neužvirinkite. Pilkite ją į cukraus pudrą ir minkykite (pridėdamos atidėtosios pudros) kol gausis panaši į plastiliną masė. Gautą masę dedame į kelis maišelius ir stipriai susukame, kad negautų oro.
Šitą masę galima iš karto dažyti ir naudoti. Likutis šaldytuve gali stovėti mėnesį. Teliks paskui truputį pašildyti, paminkyti.
Dabar pasitelkite fantaziją, jei turite formelių, naudokite, ir pirmyn daryti papuošimų :) Padarytus papuošimus taip pat galima laikyti ilgesnį laiką, jie negenda greitai. Tiesiog padarytus palikite stovėt pernakt, kol jie gerai sustingsta, o paskui sudėkite į indelį ir pasidėkite sausoje vietoje.
Iš šios masės taip pat galite daryti visokius kiškučius, zuikius.
Norėdamos sulipdyti gėlytei vieną lapelį su kitu - padrėkinkite vandeniu.

Kad papuošimai - lapai įgautų gražesnes formas - džiovinkite padėję ant kokio padėklo krašto, gėlytes galima džiovinti į indą įpylus cukraus ar kokių perlinių kruopų.






 Mama Zita

20 komentarų:

  1. laba diena,darau baltas gelytes,bet beda ta,kad cukrinej masej yra gumuliuku,ka daryt,kad ju nebutu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O pudrą persijojot? Jei taip ir vis tiek yra gumuliukų gal tada ją kito gamintojo pasirinkit.Ir gautą masę gerai pamaigykit,paminkykit.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labas vakaras,o sakykit ar i zelatina reikia tik tiek pilti vandens uzvirinto ir salto po 3 saukstus?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vandens daug pilti nereikia,nes tada gėlytės blogiau stingsta,lūžinėja.Bet gal Jūs naudosit kitos rūšies želatiną ir galbūt ji kitaip "brinksta",jei matot,kad jai per mažai vandens,želatina išliko sausa- tada įpilkit dar truputuką vandens .

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki,o kaip gauti spalvota mase? ar bedarant ipilti dazu ar jau padarius formeles nuspalvinti tarsi su vandeniniais dazais kokias figureles? :) dekui

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labas,norint gauti visą spalvotą gėlytę reikia dažyti pačią masę.Padarytą ir jau sudžiovintą gėlytę galima pamarginti kitokia spalva,jos kraštelius patepant dažais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o ant padarytos mases uzpylus dazu ji tolygiai graziai nusidazys? atsiprasau,gal kvailai skamba mano klausimai,taciau niekad to nedariau,todel viskas labai idomu,noriu dukrytes gimtadieniui kazka paruosti pati,tortuka pasigaminti paprasta,bet va su papuosimais sunkiau :) neisivaizduoju kaip viskas daroma,bet tikiuosi pavyks su jusu patarimais :) ;)

      Panaikinti
    2. Tolygiai nenusidažys,Pvz.kokiam zuikiui- pamirkius medinį pagaliuką į dažus galima nupiešt akytes,burnytę.Arba pvz.būna raudonos rožės su geltonais lapelių pakraščiukais,tai padarius rožę paskui ją galima šiek tiek "paspalvinti"..Bet geriau dažyti pačią masę,po nedidelį gabaliuką įvairiom spalvom ir paskui lipinti norimus papuošimus.

      Panaikinti
    3. Sveiki, iš pradžių masė atrodė jau į tą pusę, bet po to pradėjo kaip ir trupėt sucukrėt, ką padariau netaip, ar įmanoma ištaisyt?

      Panaikinti
    4. Sveiki,pamėginkit padrėkinti vandeniu ir paminkyti vos vos pabarstant pudra.

      Panaikinti
  7. Sveiki, bandau daryti sia mase, pati mase lyg ir gerai, taciau kaip daryti kokius rutuliukus? Viskas siaubingai limpa, arba veliau jau nebesigauna grazus apvalus rutuliukas..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,reikia pirštus truputį pudroj pamirkyti ir pačią masę vos vos papudruoti.

      Panaikinti
  8. Dažnai apsilankau jūsų svetainėje,paskaičius jūsų patarimus daug ko išmokau.Nuoširdus ačiū.Gal galėtumėt patart kaip iš šokolado pasidaryt papuošimams,rožytėms masę.Būčiau labai dėkinga

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As dariau iskonditerinio pienisko sokolado 340g ir gliukozes sirupo 140g,darant is balto sokolado imti 1s maziau gliukozes dirupo.istirpinam sokolada ir truputi pasildom gliukozes sirupa,ji supilam I skysta sokolada pastoviai maisant ( kaip kiausinio baltymus) mase greit tirsteja ir kai sulimpa ant menteles isverciam ant pleveles,paplojam ir tvirtai suvyniojam,paliekam kambario temp. 1-3val.kai sutvirteja gerai perminkom ir galim gamint papuosimus,sekmes

      Panaikinti
    2. o gliukozes sirupa galima pakeisti kuom nors kitu?

      Panaikinti
  9. Smagu,kad lankotės "Mamukyne" ir atrandate gerų patarimų :) Šokoladinių gėlių dar neteko daryti,bet jos ateities planuose,kai išbandysiu receptą "savo kailiu" būtinai parašysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki o kaip pritvirtinti rozytes kad gerai laikytusi jai norima papuosti visa torta rozytem? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,su sviestiniu kremu arba bezė,jei pvz. darot napoleono tortą tas kremas irgi tinką.Galima naudoti ir grietinėlės kremą,bet tik jei tortas bus neužilgo valgomas,nes ilgiau pastovėjus,nuo grietinėlės,minkštėja ir tęžta papuošimai.

      Panaikinti
  11. Puikūs jūsų cukriniai papuošimai tortams. Labai gražiai papuošiat tortus. :) O dar kai viską pati pasidarot, tai iš viso geriau būti negali.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kur galima būtu nusipirkti iv.cukriniu papuošimų gelyciu,drugeliu ir ttt.
    Ačiū
    rasuole39@gmail.com
    864587678

    AtsakytiPanaikinti