2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Vafliukai su varškės kremu

Kadangi maniškiai labai mėgsta sūrelius "Kar kar", tai nusprendžiau padaryti pati namuose, kur ir  sveikiau, ir turim ką veikti visi kartu: kas plaka tešlą, kas kremą daro :)
Taigi iš pradžių darom tešlą vafliukams (darau visada "iš akies" ):

  • 3 kiaušiniai, jeigu mažesni tai ir gali buti visi 4,
  • 100 g margarino Eve,
  • apie stiklinę cukraus,
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
  • 1 valgomas šaukštas aliejaus,
  • apie puse stiklinės pieno,
  • maždaug 6-8 šaukštai miltų.
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ištirpiname margariną, pravėsusį supilame į kiaušinių  masę,  įpilame aliejų, išmaišome miltus ir žiūrime, kiek reiks pilti pieno.  Tešlą darau lietinių skystumo, netirštą. Kepu dėdama vieną valgomą šaukštą ir išeina visai nemaži vafliukai. Į susuktus vafliukus dedame kremą ir papuošiame pabarstukais.

Kremui reikia:

  •  vieno pakelio varškės, galima ir su skoniu,
  • cukraus, nors nėra būtina,
  • grietinėlės plakimui (250 g, mažo indelio),
  • papuošimui galima pabarstukų (tokie maži saldainiukai, pirkau Saldžiuose Majuose).  


Varškę  pertriname, grietinėlę išplakame, galima čia dėti cukraus, galima ir be jo. Atsargiai įmaišome grietinėlę į varškę ir pastatom į šaldytuvą kokiai 10 minučių. Kremas paruoštas.
Skanaus!


Mama Inga

1 komentaras: