Kadangi
maniškiai labai mėgsta sūrelius "Kar kar", tai nusprendžiau padaryti pati namuose,
kur ir sveikiau, ir turim ką veikti visi
kartu: kas plaka tešlą, kas kremą daro :)
Taigi iš
pradžių darom tešlą vafliukams (darau visada "iš akies" ):
- 3 kiaušiniai, jeigu mažesni tai ir gali buti visi 4,
- 100 g margarino Eve,
- apie stiklinę cukraus,
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
- 1 valgomas šaukštas aliejaus,
- apie puse stiklinės pieno,
- maždaug 6-8 šaukštai miltų.
Pirmiausia
išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ištirpiname margariną,
pravėsusį supilame į kiaušinių masę, įpilame aliejų, išmaišome miltus ir žiūrime, kiek
reiks pilti pieno. Tešlą darau lietinių
skystumo, netirštą. Kepu dėdama vieną valgomą šaukštą ir išeina visai nemaži
vafliukai. Į susuktus vafliukus dedame kremą ir papuošiame pabarstukais.
Kremui reikia:
- vieno pakelio varškės, galima ir su skoniu,
- cukraus, nors nėra būtina,
- grietinėlės plakimui (250 g, mažo indelio),
- papuošimui galima pabarstukų (tokie maži saldainiukai, pirkau Saldžiuose Majuose).
Varškę pertriname, grietinėlę išplakame, galima čia
dėti cukraus, galima ir be jo. Atsargiai įmaišome grietinėlę į varškę ir
pastatom į šaldytuvą kokiai 10 minučių. Kremas paruoštas.
Skanaus!
Mama Inga
Dar atsimenu tą nuostabų Ingos vafliukų skonį...
AtsakytiPanaikinti