Kadangi
maniškiai labai mėgsta sūrelius "Kar kar", tai nusprendžiau padaryti pati namuose,
kur ir sveikiau, ir turim ką veikti visi
kartu: kas plaka tešlą, kas kremą daro :)
Taigi iš
pradžių darom tešlą vafliukams (darau visada "iš akies" ):
3 kiaušiniai, jeigu mažesni tai ir gali
buti visi 4,
100 g margarino Eve,
apie stiklinę cukraus,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
1 valgomas šaukštas aliejaus,
apie puse stiklinės pieno,
maždaug 6-8 šaukštai miltų.
Pirmiausia
išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ištirpiname margariną,
pravėsusį supilame į kiaušinių masę, įpilame aliejų, išmaišome miltus ir žiūrime, kiek
reiks pilti pieno. Tešlą darau lietinių
skystumo, netirštą. Kepu dėdama vieną valgomą šaukštą ir išeina visai nemaži
vafliukai. Į susuktus vafliukus dedame kremą ir papuošiame pabarstukais.
Kremui reikia:
vieno pakelio varškės, galima ir su skoniu,
cukraus, nors nėra būtina,
grietinėlės plakimui (250 g, mažo
indelio),
papuošimui galima pabarstukų (tokie
maži saldainiukai, pirkau Saldžiuose Majuose ).
Varškę pertriname, grietinėlę išplakame, galima čia
dėti cukraus, galima ir be jo. Atsargiai įmaišome grietinėlę į varškę ir
pastatom į šaldytuvą kokiai 10 minučių. Kremas paruoštas.
Skanaus!
Mama Inga
Dar atsimenu tą nuostabų Ingos vafliukų skonį...
AtsakytiPanaikinti