Paprastas,
bet neprastas receptas :) Keksą galite kepti paprastoje skardutėje, nebūtina ta
speciali, su skyle viduryje. Galima papuošti ir tuo pačiu paskaninti tirpintu
šokoladu ir kokias pabarstukais, kokoso drožlėm.
- 2 stiklinės miltų,
- 1 stiklinė cukraus,
- 4 kiaušiniai,
- 200 g sviesto,
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
- vanilinio cukraus.
Nebūtina,
bet gerą skonį suteikia 1 šaukštas citrinos sulčių ir nutarkuota pusė nedidelės
citrinos žievelė. Jei jų nemėgstate, galite pagardinti saujele razinų.
Pirmiausia
ištirpinam sviestą ir paliekam pravėsti.
Persijojam
miltus ir sumaišom su kepimo milteliais.
Kiaušinius
išplakam su cukrumi. Į juos supilame sviestą, vaniliną, citrinos sultis su
žievele, išplakame. Sumaišome su miltais.
Pilame
į kepimo popierium išklotą skardelę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie
valandą.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą