- 600 g miltų,
- 400 g sviesto arba margarino (kepiniams),
- 250 g grietinės,
- 30 g kiaušinių trynių,
- 3 g druskos,
- cukraus pabarstymui ,
- ir pagal skonį priedai : smulkinti riešutai, aguonos, cinamonas
- jei norisi nesaldžių - kmynai ir truputis druskos.
Į dubenį persijoti miltus, smulkiai supjaustyti sviestą, sumaišyti ir trinti tarp rankų, kol gaunasi panašu į trupinius. Pilti grietinę, trynius, druską, minkyti, jei tešla nenori sulipti - pilti truputį vandens. Padėti 2 val. į šaldytuvą.
Tešlą kočiojam nestorai, nes pučiasi labai. Patepam vandeniu ir beriam
norimus priedus, supjaustom ir kepam, kol paruduoja 240 laipsnių
temperatūroje.
Jei norite, galima dalį tešlos užšaldyti - tiesiog dėkite
ją į maišelį ir į šaldymo kamerą. Paskui beliks ištraukti ir palikti
atšilti.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą