- 4 kiaušiniai,
- pusė stiklinės bulvių krakmolo,
- pusė stiklinės miltų,
- stiklinė cukraus,
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
- vanilinio cukraus.
Persijoti
miltus, krakmolą. Į juos berti kepimo miltelius ir išmaišyti. Kiaušinio
baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti su cukrumi, vanilinu, po
vieną įmaišyti trynius. Į tešlą berti miltų mišinį ir atsargiai
sumaišyti. Ant kepimo popieriaus pilti maždaug 0,5 cm storio ir norimo
dydžio "blynus" ir kepti 220 laipsnių temperatūroje, kol pradeda
ruduoti.
Puikiai tinka tortams, vyniotiniams, net obuolių pyragui. Tiesa, obuolių pyragą reikia kepti mažesnėje, 180 laipsnių temperatūroje.
Jei norite gauti rudą biskvitą - įdėkite porą šaukštų kakavos ir šaukštu mažiau miltų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą