2022 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Aplink vakarinę Asvejos pakrantę (20 km)

 21- asis mano pėsčiųjų žygis naudojantis TrenkTuro programėle. Keliaujam Aplink vakarinę Asvejos pakrantę (20 km).

Šį kartą išsiruošėm saulėtekio pasitikti. Taip anksti išvykusios, vienu šūviu "nušovėm du zuikius" - pasigrožėjome kylančia saule, bundančiu rytu bei išvengėm didžiųjų karščių žygiuojant :). 

Pradėjome žygį nuo stovėjimo aikštelės esančios prie Dubingių bažnyčios. Kilome į piliavietę.  Ten kiek žinau yra pažintinis takas aplink piliavietę,  bet maršrutas kažkodėl veda tiesiai per pievą iki kelių. Na jei  jau einam pagal maršrutą, tai ir einam :D. Perbridusios pasiekėm pramintą taką su atsiveriančiais gražiais vaizdais į Asvejos ežerą. 








Keliaujam toliau. Perėjusios tiltą stabtelėjom pasigrožėti kylančios saulės spalvomis nudažytu dangumi, bei atspindžiais vandenyje. Pasakiškas vaizdas. 







Toliau kelias veda link Dubingių žirgyno. Prie Žirgyno vartų pasitiko šunys, nelabai jauku buvo... Visa laimė, kad tik aplojo... :D 





Toliau maršrutas veda aplink žirgyną, pievų keliukais iki Jurkiškio upelio pažintinio tako. 












Priėjusios tako pradžią, pasidžiaugėm atnaujinimais. Įrengti nauji stendai, o pridėjus ausį prie tam skirtų triūbelių, upeliuko čiurlenimą galima išgirsti visai kitais garsais, nei klausantis įprastai ;). Stabtelėjom prie upelio pailsėti, kažkas ir pabraidyti užsimanė,  kažkas tiesiog pasimėgavo upeliuko čiurlenimo garsais bei saulutės spinduliais. Kadangi laiptai dar vis avarinės būklės, tai šalia yra įtaisyta virvė į kurią įsitvėrus visai lengvai užkopėme į statų kalną. 












Toliau miško keliais, pievų takeliais keliavom link finišo. Tiesa, vienoje vietoje teko šiek tiek improvizuoti, nes takas tiesiog paskendęs juodoj būzoj (pelkė). Einant į dešinę - krūmynai arba žolės iki kaklo. Einant į kairę per pievas, apėjome pelkyną ir įstojome vėl į maršruto taką.

Visumoje maršrutas gan gražus ir lengvas :).


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą