2022 m. kovo 30 d., trečiadienis

Meduolis su uogiene




  •  ~250 g miltų,
  • 200 g cukraus,
  • 250 ml pieno, 
  • 250 g slyvų uogienės (šį kartą kepiau iš kitokios ir tai nepagadino skonio), 
  • 125 g margarino (tirpintas), 
  • 1 kiaušinis, 
  • 2 v.š kakavos, 
  • 2 v.š prieskonių meduolių kepimui,
  • 1 a.š.kepimo miltelių,
  • riebalų ir džiuvesėlių kepimo formai. 

Kiaušinį išsukame su cukrumi iki purios masės. Nuolat maišant supilame uogienę, tirpintą margariną, pieną, kakavą, meduolio prieskonius, kepimo miltelius, persijotus miltus. Viską gerai išmaišom. Grietinės tirštumo tešlą pilame į riebalais išteptą ir džiuvėsiais pabarstytą kepimo formą. Šauname į įkaitintą iki 180C° orkaitę, kepame 30-40 min.




Skanaus!

Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą