2022 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Varškės keksas su juodaisiais serbentais

 

Keksų mėgėjams, tokiems kaip aš, tikrai šis keksas turėtų patikti. Lengvai pagaminamas, purus ir gan drėgnas, ne per saldus, o įdėjus saujelę šaldytų juodųjų serbentų, rūgštelė įsitaiso labai skaniai 😊




Reikėjo:

  • 250 gramų varškės,
  • 200 gramų cukraus,
  • 200 gramų miltų,
  • 120 gramų sviesto,
  • 50 gramų krakmolo,
  • 3 vienetai kiaušinių (didesnių),
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
  • 1 sauja uogų (dėjau šaldytus juoduosius serbentus).

 

Varškę pertriniau su eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, jei nenorite, kad kekse jaustūsi varškės grūdeliai.

Tada, dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukiau su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo (mikseriu). Sudėjau pertrintą varškę ir gerai išmaišiau. Tada po vieną įmušiau kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai išmaišydama (mediniu šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).

Toliau sudėjau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir atsargiai išmaišiau. Stengiausi nepermaišyti, tiesiog, maišiau tiek, kad tešla būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišiau uogas (jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia).

Tešlą supyliau į silikoninę kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai reikia perbraukti vandenyje suvilgytu peiliu padarant tokį tarsi nedidelį griovelį.

Keksą kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kepiau apie 50 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla).

Išėmus iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o tada išimkite ir galutinai atvėsinkite.

Skanaus!

P.S. Mano vaikas nemėgsta jokių uogų kepiniuose, tai jam šį keksą kepiau su šokolodo gabaliukais. Labai skanu 😉.

 


Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą