Keksų
mėgėjams, tokiems kaip aš, tikrai šis keksas turėtų patikti. Lengvai
pagaminamas, purus ir gan drėgnas, ne per saldus, o įdėjus saujelę šaldytų juodųjų
serbentų, rūgštelė įsitaiso labai skaniai 😊
Reikėjo:
- 250 gramų varškės,
- 200 gramų cukraus,
- 200 gramų miltų,
- 120 gramų sviesto,
- 50 gramų krakmolo,
- 3 vienetai kiaušinių (didesnių),
- 1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
- 1 sauja uogų (dėjau šaldytus juoduosius serbentus).
Varškę pertriniau su eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio
žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, jei nenorite, kad kekse jaustūsi varškės grūdeliai.
Tada,
dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukiau su cukrumi bei
vaniliniu cukrumi iki purumo (mikseriu). Sudėjau pertrintą varškę ir gerai
išmaišiau. Tada po vieną įmušiau kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai
išmaišydama (mediniu šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
Toliau
sudėjau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir
atsargiai išmaišiau. Stengiausi nepermaišyti, tiesiog, maišiau tiek, kad tešla
būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišiau uogas
(jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia).
Tešlą
supyliau į silikoninę kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai
viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai reikia perbraukti vandenyje
suvilgytu peiliu padarant tokį tarsi nedidelį griovelį.
Keksą
kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir kepiau apie 50 minučių (iki
ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla).
Išėmus
iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o
tada išimkite ir galutinai atvėsinkite.
Skanaus!
P.S.
Mano vaikas nemėgsta jokių uogų kepiniuose, tai jam šį keksą kepiau su šokolodo
gabaliukais. Labai skanu 😉.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą