Jau kuris laikas, interneto
platybėse, sklando šis receptas. Jis įvardijamas, kaip vienas
skaniausių, kada nors ragautų obuolių pyragų. Kadangi esu mėgėja kepti įvairius
pyragus, o dar plius ruduo ir obuolių metas, tad kaip nesusigundysi neišmėginus
😉 .
Šio
pyrago tešlai reikėjo:
- 800 g. obuolių (jau nuluptų ir išimtom sėklytėm),
- 3 vnt. kiaušinių,
- 150 g. miltų,
- 120 g. cukraus (kitą kartą dėčiau perpus mažiau),
- 100 ml pieno,
- 3 šaukštai aliejaus,
- 2 a.š kepimo miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- 1 a.š vanilinio cukraus.
Pyrago
viršui:
- 75 g. cukraus,
- 1 vnt. kiaušinių,
- 50 g. sviesto.
Gaminimo
eiga.
Cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius išplakiau iki putų. Subėriau persijotus
miltus, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišiau mediniu šaukštu. Supyliau
pieną, aliejų, ir dar kartą gerai išmaišiau. Tada nuluptus, išpjautais sėklalizdžiais obuolius supjausčiusi skiltelėmis, įmaišiau į tešlą.
Silikoninę kepimo formą patepiau sviestu,
supyliau tešlą. Kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kol pyragas kepė, pasiruošiau užpilą viršui. Sviestą ištirpinau, truputį
atvėsinau ir išmaišiau su cukrumi bei kiaušiniu. Supyliau ant pyrago ir dar
pakepiau apie 15 minučių.
Iškepusį palikau pravėsti formoje. Iš formos išėmiau, tik jau labai gerai
pravėsusį.
Skanaus! 😉
Man
šis pyragas pasirodė žymiai per saldus, tad kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Kadangi
niekur nemačiau, kaip pas kitas kepėjas atrodo šis pyragas perpjautas, tad
negaliu numanyti ar jis turi būti toks šlapias, kaip gavosi pas mane.
Nepasakyčiau, kad tai pats skaniausias, mano kada nors ragautas pyragas. Bet
valgyti tikrai galima, o ir svečius pavaišinti tikrai nebūtų gėda.
Už receptą ačiū -> Andželikai.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą