2015 m. liepos 20 d., pirmadienis

Cukinija, įdaryta faršu ir daržovėm

Užmačiusi, kad darže jau greit bus cukinijų derlius, planavau pasidaryti iš jos blynelius, bet pražiopsojau tą momentą, kai cukinija dar buvo tinkama kepti supjaustyta griežinėliais. Tad radusi gulinčią cukiniją - paršelį ėmiau galvoti, ką čia su ja padarius. Mišrainių žiemai dar spėsiu pasidaryti, norisi kažko skanaus ir dabar. Visagalis internetas mestelėjo idėją apie įdarytą cukiniją. Iš to, ką turėjau namie ir radau darže, ėmiau įdarinėti tą "paršelį".

Naudojau:
faršą,
cukiniją,
svogūną,
papriką,
pomidorą,
krapus,
fermentinį sūrį,
prieskonius mėsai,
česnaką,
aliejų,
druską,
majonezą,
pomidorų padažą.




Pirmiausia švariai nuploviau cukiniją, perpjoviau perpus, išėmiau sėklas ir jos vidų įtryniau druska ir česnaku. Faršą truputį pakepinau keptuvėje, supyliau į dubenį. Į keptuvę įpyliau truputį aliejaus, jame pakepinau susmulkintus svogūnus, ant jų bėriau pjaustytą papriką, dar pakepinau. Supyliau ant faršo. Pomidorą nuplikiau karštu vandeniu ir nulupau, jį bei susmulkintus krapus taip pat sumečiau į faršo dubenį. Dėjau prieskonių, druskos, gerai išmaišiau ir sudėjau į cukinijos "laivelius". Kepiau 220 l temperatūroje nepilną valandą. Tada ištraukusi aptepiau majonezo - pomidorų padažo mišiniu ir uždėjau sūrio riekutes. Dar keliom minutėm į orkaitę, kol sūris ištirpo, ir paruošta. Valgėm su virtais ryžiais ir raugintais agurkėliais.

Mama Zita

2 komentarai:

  1. Kaip tik praeitą savaitę net dukart teko gamintis šį patiekalą. Labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiemet kepiau nulupus cukiniją,gavosi gerai,nesutižo :)

    AtsakytiPanaikinti