2013 m. liepos 30 d., antradienis

Vištiena kinietiškai


Vištienos petukų apie 600g,
Prieskonių vištienai( pagal skonį),
2 šaukštai krakmolo,
2 šaukštai kvietinių miltų,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai sojos padažo,
3 šaukštai sezamo, 
2 šaukštai citrinos sulčių,
Aliejus.
Vištiena ištrinam prieskoniais ir palaikome maždaug pusvalandį.

Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.

Kepame gerai įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų.
Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

Į keptuve pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus.
Tuomet pilame į keptuvę citrinos sultis, sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.


Patiekiame  su  virtais ryžiais.
Skanaus. 
Mama Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą