2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Dešrelės traškioje plutelėje


Šįkart nelabai sveiko maisto dozė, bet kam nepasitaiko .... Šįkart kepsim netradicines dešreles  ant pagaliukų, beveik kaip ledai - anot mano Jokūbėlio :)

Reikia:
1 puodelis geltonų kukurūzų miltų,
1 puod. Miltų,
1 valg. šaukštas kepimo milt,
žiupsnelis druskos,
1 plaktas kiaušinis,
1 puod. pasukų arba kefyro,
1 šaukštas aliejaus,
10 dešrelių Hot Dogs,
10 medinių iešmelių.
Aš dar gardinau džiovintomis česnakų granulėmis ir pipirais .




Kukurūzų miltus sumaišykite su miltais, druska ir kepimo milteliais. Įberkite česnakų granulių, bei pipirų.  Supilkite kiaušinį, aliejų ir pasukas. Viską sumaišykite. Tešla turi būti tirštesnė nei paprastų blynų. Nuluptas dešreles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, taip geriau prikibs tešla. Į kiekvieną dešrelę įsmeikite po pagaliuką. Tešlą supilkite į indą aukštomis sienelėmis. Dešrelę pamerkite į tešlą. Tada 2-3 min. merkite į įkaitintą aliejų. Palaukite kol dešrelė švelniai paruduos. Pašalinkite iš karšto aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų riebalai. Pakartokite tai su visais dešrainiais. Skanaus....


Prie šių dešrelių idealiai tinka padažiukas paruoštas iš :
Smulkinto česnako ,
tarkuoto agurko ,
majonezo,
lydyto tepamo sūrelio .
Viską dedu iš akies ir makaluoju.

Receptas iš interneto platybių , sotus ir labai mylimas vaikų . Dar kartelį - skanaus .
Mama Vita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą