2023 m. gruodžio 10 d., sekmadienis

Sviestiniai sausainiai. Trapūs, saldūs, labai skanūs!

Kodėl  šiandien kepiau šiuos sviestinius sausainius? 
Tikrai ne tik todėl, kad jie be galo skanūs. Dar ir todėl, kad labai patiko Sausainiukas.lt internetinėje parduotuvėje įsigytos formelės, kurias labai norėjau išbandyti. O dar, kai pataikai "ant" akcijos 1 rinkinį perki, kitą gauni nemokamai, tai kur jau nepirksi... Sausainiukas.lt  yra ne tik gražių/įdomių  formelių, kočėlų pasirinkimas, bet ir sausainiukų receptai ;). 




Vieną iš jų išbandžiau ir aš:
  • 400 gramų miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 180 g cukraus pudros
  • šaukštelis vanilės (neturėjau, nedėjau)
  • žiupsnelis druskos

Sviestą palaikiau kambario temperatūroje, kol suminkštėjo. Su mikseriu išplakiau cukraus pudrą ir sviestą iki purumo (plakiau apie 5-6 min.). Dėjau žiupsnelį druskos ir vėl išplakiau. Tada įdėjau kiaušinį ir vėl išplakiau.
Į paruoštus skystus ingredientus po truputį įmaišiau miltus. Bėriau miltus per kelis kartus, kad būtų lengviau išmaišyti tešlą. (Jeigu matote, kad tešla yra labai lipni ir bus sunku dirbti, galite įdėti šiek tiek miltų papildomai. Jeigu per sausa, trapi, reikėtų papildomai įdėti sviesto.) 
Kad su tešla būtų lengviau dirbti, prieš formuodama sausainius padalinau tešlą į dvi dalis, apvyniojau maistine plėvele ir 20-30 min. palaikiau šaldytuve.
Ant kočiojimo paviršiaus pabarsčiau miltų. Iškočiojau 4-5 mm storio tešlos lakštus. Su gražuolėm formelėm išspaudžiau sausainiukus. Gavosi visi pasakiškai gražūs. Šiomis formelėmis naudotis labai paprasta ir patogu. Kad tešla mažiau liptų prie formelių, pačias jas taip pat pabarsčiau miltais. Prisipažinsiu, darydama pirmąjį sausainėlį persistengiau įspausdama formelės dalį su raštu, visa tešla sulindo į formelę :D. Pasirodo nereikia smarkiai spausti, tada gaunasi puikiai. 
Paruoštus sausainius, prieš dėdama kepimui, palaikiau šaltai apie 20-30 min., kad ornamentai išliktų ryškesni ir neišplauktų.




Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Iškepus palikau atvėsti ir skanaus!








Kad ir miltuota iki ausų, bet rezultatu labai patenkinta. Dėka šių formelių, nereikia jokių papuošimų. 
Dagiau receptų -> Sausainiukas.lt
Ir ankščiau išbandytas kitas sviestinių sausainių receptas - Sviestiniai sausainiai Kalėdoms!

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą