2021 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Kaip susitvarkyti savo gyvenimą? Penki žingsniai į priekį, trys žingsniai atgal...

 


Prioritetas yra sveikas miegas, maistas, ir neišvengiamos atsakomybės. Visa kita pamiršk.

Atsipalaiduok. Tikrai jokios naudos iš persistengimo.

Trūksta energijos? Išsimiegok. Pavalgyk. Gal sveikiau maitinantis suvartojamas nepakankamas kiekis kalorijų?

Galva sukasi nuo minčių audros? Užrašyk viską, kas tik šauna į galvą, ant popieriaus lapo (tinka ir elektroninė versija) ir atidėk ateičiai. Dar bus laiko prie jų grįžti.

Dabar atsikvėpk. Pailsėk.

Nesvarbu, kaip dažnai kartoju, kad judu į priekį mažais žingsneliais, aš esu linkusi persistengti, apžioti tiek, kiek tikrai nesukramtysiu... Taip įsijaučiu į kažkokią veiklą, pvz. savo gyvenimo tvarkymą, kad galiausiai galva sprogsta nuo planų, idėjų ar šiaip minčių, nieko nebespėju, planai griūna, motyvacija tirpsta... Blogiausiu atveju - grįžtu nuo kur pradėjau ir nebenoriu vėl judėti į priekį... Tai mano didžiausia šių dienų baimė. Tikrai nenoriu grįžti atgal!

Tačiau, keli žingsniai atgal yra priimtina ir, manau, tikrai sveika. Kažkada, kažkur skaičiau apie gėjų parado tikslą. Užsifiksavo viena frazė: du žingsniai į priekį, vienas žingsnis atgal. Mintis: gėjų paradas skirtas šokiruoti žmones, kad įsisenėjusių pažiūrų asmenys sutikę realų homoseksualų žmogų priimtų jį natūraliau ("Visai ne toks kokį mačiau per televizorių..."). Nemoku išreikšti svetimų minčių, tikiuosi aišku, kas norima pasakyti... Žodžiu, šokiravus organizmą su dideliais pokyčiais, jis lengviau priima mažesnius, ne tokius apsunkinančius pokyčius.

Pailsėjus, atsigavus, nurimus, galima vėl, gal būt dar mažesniais žingsneliais, judėt į priekį.

Pirmyn!

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą