2018 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Šv. Kalėdų belaukiant - meduolinės eglutės


Šių metų Kalėdų proga, kaip saldžias dovanėles, nutariau gaminti meduolius. Receptą susiradau internete, truputį pakeičiau pagal save ir ėmiausi darbo.



Reikėjo:
  • 130 g medaus
  • 130 g cukraus
  • 2 šaukštelių prieskonių meduoliams
  • 2 kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštelių sodos (nubrauktų) 
  • trupučio acto


Sodą nugesinti su actu. Į dubenį berti cukrų, prieskonius, supjaustytą sviestą, medų ir kiaušinius. Sumaišyti ir šildyti vandens vonelėje kol cukrus ir sviestas ištirps. Nukėlus leist truputį atvėst, bet dar į šiltą masę supilti actą, išmaišius berti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla gaunasi truputi lipnoka, atrodo gal net minkšta, bet ją reikia palaikyt per naktį šaldytuve "subręsti". Kitą dieną ji bus tinkama kočioti. Kepant dėti į jau įkaitusią 180° l orkaitę. 


Kepant meduoliukai pakyla, tad kočiot reiktų gan plonai, nebent norisi storesnių pipirnikų. Iškepa greitai, per kelias minutes.
Meduoliukai gaunasi minkšti ir kvapnūs.



Aš spaudžiau žvaigždės formos ir paskui lipdžiau eglutes, bet galima daryt bet kokios formos skanumynus.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą