2018 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Pyragas su kriaušėmis


Kaip bebūtų liūdna, o gal kažkam ir ne liūdna, bet sparčiai artėja rudenėlis. Vasarą gaivinomės ledais, ar nekeptais tortais/pyragais. O artėjant rudenėliui jau norisi ir kepto pyrago. Šį kartą kepame pyragą su kriaušėmis.



Pyragui reikėjo:
  • 120g minkšto sviesto,
  • 120 g cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 150g sijotu miltų,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • žiupsnis druskos,
  • 20 ml pieno,
  • kriaušių ar kitų mėgstamų vaisių  bei jiems barstyti cukraus ir cinamono.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį ir maišyti toliau. Sijoti miltus, berti kepimo miltelius, druską, pabaigoje supilti pieną. Gerai viską išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą.
Vaisius nulupti, supjaustyti,  barstyti cukrumi ir cinamonu. Sudėti ant pyrago, šauti į įkaitinta iki 180°C orkaitę, kepti ~40 min.



Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą