Kaip
bebūtų liūdna, o gal kažkam ir ne liūdna, bet sparčiai artėja rudenėlis. Vasarą
gaivinomės ledais, ar nekeptais tortais/pyragais. O artėjant rudenėliui jau
norisi ir kepto pyrago. Šį kartą kepame pyragą su kriaušėmis.
Pyragui
reikėjo:
- 120g minkšto sviesto,
- 120 g cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 150g sijotu miltų,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- žiupsnis druskos,
- 20 ml pieno,
- kriaušių ar kitų mėgstamų vaisių bei jiems barstyti cukraus ir cinamono.
Minkštą
sviestą išsukti su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį ir maišyti toliau. Sijoti
miltus, berti kepimo miltelius, druską, pabaigoje supilti pieną. Gerai viską
išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą.
Vaisius nulupti, supjaustyti, barstyti
cukrumi ir cinamonu. Sudėti ant pyrago, šauti į įkaitinta iki 180°C orkaitę, kepti
~40 min.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą