2018 m. sausio 11 d., ketvirtadienis

Alizai devyniolika mėnesių

Sulaukus devynioliktojo mėnesio Aliza sveria beveik 12 kg, o jos ūgis yra apie 88 cm. Sunkoka buvo pamatuoti, nes šį kartą pas daktarę kabinete nebuvo labai bendradarbiaujanti. Kažkaip įdomiai ji atsirenka su kuriais žmonėmis bendrauti, su kuriais ne. Su vienais tik susitikus leidžiasi paimama už rankos ir eina kur akys mato. Kai kuriems reikia pereiti bandomąjį laikotarpį. Yra ir tokių kurie iki šiol nėra pripažinti... Atsimena ji vis daugiau veidų ir paklausta kur kas parodo būtent juos.



      
Kurį laiką nefiksavau savo mažosios pasiekimų, nes kaip ir nieko naujo neišmokus. Ji tiesiog daugiau juda, daugiau pasiekia, daugiau supranta, daugiau kalba... Daugiau nori, daugiau daro, daugiau vadovauja. Priešingai nei mama, nemėgsta būti namuose ir su malonumu leidžia laiką svečiuose ar lauke. O tuo tarpu tarp savų sienų greit viskas atsibosta ir reikia sukti galvą kuo dar užimti, nes kitu atveju užsiims pati ir teks mamai menus nuo sienų šveisti. Edukaciniai filmukai mūsų namuose tik garsinis fonas, nebent suskamba energinga daina pagal kurią galima ir pašokti. Aliza net valgo įvairiau už namų ribų, čia ne viską įsiūlysi.

Mažosios menas
      

Mūsų šeimoje vyrauja trys kalbos. Mažoji daugiausiai moka lietuvių kalbos žodžių, nes daugiausiai laiko praleidžia su manimi ir mano draugais. Tačiau, atkreipiau dėmesį, kad daug lengviau atkartoja angliškus žodžius. Pvz.: baby, mammy, daddy, happy. Matomai, kad ir fone, filmukai daro savo. Bet kartoja žodžius juos ištarus mums. Tik happy pakartoja išgirdus ir filmuke. Aišku reikia užtaikyti ant tinkamos nuotaikos, kad kartotų ką nors.

Mūsų mažylei jau galima surišti kasytes. Taip! Daugiskaita. Kasytes! Mažoji sklandžiai auga. Gera.


Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą