Geriausias
gimtadienis būna tada, kai tortą kepa mama. Nors laiko ne marios, bet jeigu
vaikas nori, mama turi verstis per galvą ir daryt, ar ne taip? 😊
Tai gi:
- 100 g sviesto
- 200 g cukraus
- 3 valgomi šaukštai medaus
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 4 stiklinės miltų, plius dar kočiojimui man reikėjo atskirai
- 2 kiaušiniai
Pertepimui:
- 1l grietinėlės
- 400 g cukraus
- truputis citrinos rūgštelės
Į puodą beriame cukrų,
dedame sviestą ir medų - viską šildome ant garų. Šildome tol, kol visi
produktai pasidaro vientisi. Tada šiek tiek atvėsiname, bet neatšaldome, dedame
išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišome. Tada pilam nugesintą sodą ir beriame
miltus. Užminkome tešlą. Ji turi būti minkšta kaip plastilinas. Kočioju iš
karto ant sviestinio popieriaus. Kočioju labai plonai, kaip sakant
peršviečiamai, nes kepant vis tiek kažkiek pakyla. Iškepus visus lakštus tepu grietinėle, ir viską sluoksniuoju. Geriausia tortą pjaustyt ne kitą
dieną, o dar sekančią, tada tortas subręsta, toks na, mmm koks skanus būna, net ir dabar jo vėl užsimaniau 😊
Skanaus 😊 Mamos Zitos -> Medutis
Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą