2017 m. kovo 17 d., penktadienis

Kaip pasigaminti žemės riešutų sviestą

Tai įmanoma ir net visai ne daug darbo, o rezultatas sakyčiau gan ilgam laikui. Tik reikia geresnio blenderio/trintuvo. Receptą radau R. Ničajienės knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.


Reikia:
2 stiklinių žemės riešutų be luobelių,
2 šaukštų aliejaus (žemės riešutų, bet tinka ir alyvuogių),
0,5 šaukštelio druskos.
Recepte siūloma įdėti dar 1 šaukštelį cinamono.

Pirmiausia žemės riešutus reikia pakepti iki 160º įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (apie 10 min.). Vėliau suberti į trintuvą ir trinti, kol susismulkins bei sudrėks nuo išsiskiriančio aliejaus. Įpilti aliejaus, pasūdyti ir dar patrinti, kad susimaišytų. Paragauti.
Pagaminau šį sviestą ir sugalvojau padalinti į tris dalis – į vieną įbėriau cinamono, kitą pasaldinau, o trečią palikau be jokių papildomų priedų. Galimi visi variantai.




Elžbieta

1 komentaras:

  1. Atrodo skaniai. Manau labai tiktų puošybai kas nors panašaus. Mėginsiu Velykoms puošti tortą, naudosiu jūsų riešutų sviesto receptuką. :)

    AtsakytiPanaikinti