Vėstant orams vis dažniau
norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą. Šis meduolis pyragas kvepia
cinamonu, imbieru, apelsinais. Man šie kvapai asocijuojasi su jaukumu, kas
gali būti geriau už gardžiai kvepiančio pyrago gabalėlį su arbata vėsų
rudens/žiemos vakarą.
Tiesą sakant, kodėl šis
pyragas vadinamas žydišku, nepasakysiu. Tiesiog teko jį skanauti darbe, kur
mane pavaišino bendradarbė. Tokio purumo pyrago dar neteko ragauti, tad skubu
pasidalinti jo receptu ir su jumis.
Reikės:
- Miltai – 170g.
- Cukrus – 70g.
- Imbieras (sausas arba šviežiai tarkuotas) – 1/2a.š.
- Soda – 1a.š. (ne gesinti)
- Cinamonas – 1a.š.
- Apelsinai (ir cedra, ir sultys) – 1vnt.
- Kiaušiniai – 2vnt.
- Medus (skystas, ištirpinti vandens vonelėje) – 200g.
- Aliejus – 2a.š.
Gaminam:
Sumaišome miltus, cukrų,
imbierą, sodą ir cinamoną. Kiaušinius suplakame. Medų (skystą) sumaišyti su
aliejumi. Sumaišome miltų mišinį su medumi ir pilame bemaišant apelsinų sultis
kartu su cedra. Viską gerai išmaišyti. Neišsigąskite, tešla bus skysta kaip
lietiniams blynams.
Supilam į kepimui skirta
formą ir kepam 25-30min., 180`C.
Nuotraukoje dviguba porcija.
Skanaus.
Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą