2016 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Žydiškas meduolis – pyragas

Vėstant orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą. Šis meduolis pyragas kvepia cinamonu, imbieru, apelsinais. Man šie kvapai asocijuojasi su jaukumu, kas gali būti geriau už gardžiai kvepiančio pyrago gabalėlį su arbata vėsų rudens/žiemos vakarą.


Tiesą sakant, kodėl šis pyragas vadinamas žydišku, nepasakysiu. Tiesiog teko jį skanauti darbe, kur mane pavaišino bendradarbė. Tokio purumo pyrago dar neteko ragauti, tad skubu pasidalinti jo receptu ir su jumis.

Reikės:
  • Miltai – 170g.
  • Cukrus – 70g.
  • Imbieras (sausas arba šviežiai tarkuotas) – 1/2a.š.
  • Soda – 1a.š. (ne gesinti)
  • Cinamonas – 1a.š.
  • Apelsinai (ir cedra, ir sultys) – 1vnt.
  • Kiaušiniai – 2vnt.
  • Medus (skystas, ištirpinti vandens vonelėje) – 200g.
  • Aliejus – 2a.š.


Gaminam:

Sumaišome miltus, cukrų, imbierą, sodą ir cinamoną. Kiaušinius suplakame. Medų (skystą) sumaišyti su aliejumi. Sumaišome miltų mišinį su medumi ir pilame bemaišant apelsinų sultis kartu su cedra. Viską gerai išmaišyti. Neišsigąskite, tešla bus skysta kaip lietiniams blynams.


Supilam į kepimui skirta formą ir kepam 25-30min., 180`C. 
Nuotraukoje dviguba porcija.

Skanaus.


Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą