2016 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Smagu, šlapia, pigu!

Noriu pasidalinti savo mintimis man ir mano vaikams artima tema, t.y. apie vandenį. Mano dukra baseiną pradėjo lankyti 2-3 mėn., o jaunėlis 1 mėnesio ir 2 savaičių, ir jie dievina vandenį! Aš netgi juokauju, kad reikėjo ir gimdyti vandenyje, tai būtų iškart daug laimingesni buvę.
Labai mėgstu pradžiuginti savo dukrą vonioje, tad ji turi galybę vonios žaislų: plaukiančių, pliaukšinčių uodegomis, purškiančių vandenį.

Norėčiau pasidalinti su jumis keliais nuostabiais pirkiniais iki 5€, kurie, tikiu, pradžiugins ir jus, ir jūsų mažuosius plaukikus.
1. Būtinas dalykas kiekvienam nemokančiam plaukti vaikui nuo 6 mėn yra petukai, plauktukai, sparniukai ar kaip juos bepavadintumėte, žodžiu pripučiami ant rankų užmaunami plaukmenys. Kodėl?  Nes jie suteikia saugumo jausmą. Tačiau  vaikui vis dar reikia dirbti kojomis ir rankomis, neužtenka tik plūduriuoti kaip rate, ir taip  jie padeda išmokti plaukti. Ant plaukmenų  dažniausiai rašo, kad jie skirti naudoti nuo 3 metų, bet su priežiūra galima naudoti nuo 6 mėn (arba nuo tada, kai vaikas tvirtai laiko galvą ir stuburą). Petukai nėra gelbėjimo, o tik pagalbinė priemonė, tad tėvai visą laiką turi prilaikyti arba prižiūrėti nemokantį plaukti vaiką. Plukdant kūdikį, tarkim 7 mėn, kaip mano, vieną savo ranką laikote po vaiko krūtine, o kitą ranką laikote paėmę už pamperso ar maudymosi kelnaičių nugaros gale, kad užpakaliukas būtų beveik prie vandens viršaus. Nepatogu? Priprasit :) O didesniems vaikams dažniausiai užtenka priminti "dirbk kojom" ir jie gali sėkmingai, kaip mano 2m 3 mėn dukra plaukti patys. Bet visada turite būti šalia, nes jie pavargę paprastai nesusigaudo pasakyt, kad "jau viskas, mama, trauk mane lauk", o tiesiog nustoja plaukti ir po truputį semia smakrą vandeniu, kas jau yra ženklas, kad reikia pertraukėlės. Petukus aš pirkau "Baby city" parduotuvėje, prekybos centre "Nordika", mokėjau 1.20€, bet tokių internetinėje parduotuvėje nėra. Manau, kad už 1,60€ taip pat geri. Visada perku pigiausius, nes dažnai juos pamirštam baseine, pametam ir t.t. Pigus ir labai naudingas dalykėlis.
2. Labai svarbus dalykas einant į baseiną vaikams, kurie dar nemoka naudotis puoduku yra vandens sauskelnės. Kodėl? Nes jūsų vaikas daro sysiu, o mano vaikas nardo. Štai kodėl :) Iš tiesų į daugumą baseinų be jų neįleidžia, tad turėti būtina. Vaikams pasitaiko avarijų ir tuomet jau baseiną reikėtų evakuoti :D O jei rimtai, tai maudytis nuogiems nėra higieniška, padidėja šlapimo takų uždegimų rizika, tad bent jau maudymuką dukrai dedu net gi namų kieme, prie jūros ant smėlio ir visur kur einam. Yra Huggies "little swimmers" ir Libero plaukimo sauskelnės (abejos parduodamos tiek maximoje, tiek assorti gyvai ir internetu), taip pat MM mačiau ir kitokių , tad apsidairykit ir būkit pasiruošę. Mano asmeninis favoritas šiuo klausimu yra Marks and Spencer parduotuvė Vilniuje Gedimino pr., ten aš perku daugkartines maudymosi kelnaites ir maudymukus. Perku rudenį, nes būna didelės nuolaidos, perku sezonui į priekį. Kainos buvo iki 5€, bet du kartus per savaitę einant į baseiną tikrai atsipirko. Ten yra maudymukas arba maudymosi kelnaitės, o jų viduje neperšlampantis sluoksnis ir frotinė medžiaga, tad vaikas nešunta, bet tuo pačiu ir nieko į išorę praleisti negali.

3. Kam tau tiek botų? Nes labai gražūs! Čia gal gausis daugiau kaip paerzinimas, bet neseniai, prieš gerą mėnesį vyko Nikolia vaikiškų rūbų išpardavimas, kur mano galva būtinas vasaros atributas - botai (guminiai batai) kainavo po lygiai 5€. Kai vyras pamatė mano nupirktas 4 poras, tai tik tyliai pasukiojo pirštą prie smilkinio, o dukra iškart įsimylėjo. Jie labai nuostabūs, lengvi, minkšti, apsiūti, su atšvaitų elementais ir mylimi vaikų. Sekit,domėkitės ir pirkit. :) Prisegu savo beprotybės foto.


4. Pasitaškom? Išsitaškom! Vandens balionai su palengvinimu, užsukami ant vandens žarnos. Tai pirkinys, kuriuo labiausiai noriu su jumis pasidalinti. Nerealiai smagu tiek mažiems, tiek dideliems. Vienu paleidimu pripilama virš 30 balionu. Turi būti didelis vandens spaudimas, nes kitaip nieko nepripilsit. Idealiausia pilti ir žaisti lauke.
Trumpa instrukcija:
  • Prisipilkite bent pusę kibiro vandens, kad balionai turėtų kur "nukristi" kai bus pripilti. Jei kris ant žemės, tai susprogs.
  • Įsitikinkite, kad vandens žarnoje tik vanduo, galite paleisti lengvai tekėti, kad nepripūstumėte iš žarnos oro, o pripiltumėte vandens.
  • Užsukite balionus ir tvirtai laikykite virš kibiro su vandeniu.
  • Paleiskit vandenį ant maksimumo.
  • Prisipildę balionai patys įkris į kibirą.
  • Mėtykit, sprogdinkit ir džiaukitės.

Ai, arba galit daryt kaip aš. Pasiimat antgalį su balionais, pridedat prie krano, apspaudžiat abiem rankom ir sakot vyrui "nu paleisk ant maksimumo" :D Tada klykiat kai per visas puses purškia vanduo, tiesa balionai prisipučia gerai, tik po to tenka išsemti užtvindytą vonios kambarį.
Dar vienas pastebėjimas, balionus reikės labai greitai mėtyti, nes jie neužrišami, o užspaudžiami tokia gumyte, tad šiek tiek leidžia vandenį, todėl per maždaug 5min išsileis. Mes su draugų mergaitėmis laaabai greit juos mėtėme, o ant prasileidusių, nesprogusių dar ir pašokinėjom :) Tiesa, pradžioje draugų mergaitės žaisti nenorėjo, mat bijojo sušlapti, tad teko porą balionų mesti pirmai į grindinį ir sienas, o tada jau jos perėmė kontrolę į savo rankas.
P.S.: nepamirškite susitvarkyti balionų nuoplaišų, nes maži vaikai jomis gali užspringti.

Balionus aš pirkau iš ebay.com.  Mokėjau už 3 šakeles (viso virs 100 balionų) 3,60€. Perkant daugiau, bus pigiau. Tiesa, mačiau, kad Norfoje jie panašiomis kainomis ir nereiks laukti kol atsiųs. Va mano gražuoliai.


5. "Crazy soap" putos ir dažai yra fantastiškas atradimas, kurį galima nusipirkti assorti.lt parduotuvėje. Juos, kaip dovanos idėją kažkada parekomendavo viena mamytė facebook mamyčių grupėje. Tegu už save kalba nuotraukos.


Bath goo lietuvoje nemačiau, jei kas matėte - praneškit kur, labai norim išbandyti.

Pakuotės atrodo taip (kairėje dažai, dešinėje putos). 


Lietuvoje pirkti mačiau 3 rūšis: 


1)    Putas iš kurių ir pagaminau karūną savo avietėlei (apie 3€), iš flakonėlio gaunasi didelis kalnas putų. Žinau, nes dukra su draugų vaikais išbandė visą tūrį iš karto. Taip pat iš šių putų galima lipdyti. Nulipdžius kamuoliuką ir metant į sieną jis atšoka.
2)    Dažus, skirtus paišyti vonioje (apie 3,5€). Šiuos mano dukra visą laiką kėsinasi tiesiog išleisti į vonią, nes labai gražiai plaukioja gabalais; 
3)    Vonios putas, kurios įpiltos į vandenį keičia spalvą iš geltonos į mėlyną (bet jos mano dukros nesužavėjo ir išeina už mano 5€ kainos lubų);
6. Baseinai, baseiniukai, baseinėliai. Rekomenduoju pirkti per MAXIMA išpardavimą. Užsipirkau per pernai metais, rudienį vykusį išpardavimą. Didžiausias kainavo nepilnus 3Eur, tad kitai vasarai rekomenduoju ruoštis šį rudenį. Mes turime tris baseinus.
Mažytis 60cm skersmens, į kurį mano 2m 3 mėn dukra dar telpa, yra idealus sprendimas vaikams atsivėsinti bute karštą vasaros dieną. Privalumai: jį pripildyti užtenka vieno kibiro vandens, telpa balkone, o linksmumas vaikui nuo baseino dydžio mažai tepriklauso. :)


Turime dar du, vienas iš jų didelis, kuris ir kainavo beveik 3€. Jis yra didžiausia kančia tėvams, nes netgi atnešus 6 kibirus vandens, jis vos apsemia vaikų kojas. Kadangi vandenį baseine keičiu kas dieną, tai jį naudojom vos du kartus, nes 30 min neši vandenį, vaikai maudosi 30 min, po to dar 30 min tenka viską tvarkyt. Taip kad neverta darbo, nors skersmuo vos daugiau nei metras.

Dar vienas, trijų skyrių 120*60cm, kurį naudojam žaidimui su kinetiniu smėliu.


7. Jei galite sau leisti, pasidalinsiu ir viena brangesne pramoga - kameros, filmuojančios po vandeniu, nuoma. Tiesa pradžioje mąstėme nusipirkti, bet nuomojantis gali išbandyti kelis variantus ir išsirinkti labiausiai patinkantį. Visus kartus nuomavomės iš extremedelight.lt. Išbandėme Hero ir contour kameras. Contour yra mano absoliutus favoritas. Nuomojantis galit pasirinkti vieną priedą t.y. selfie stick (lazda, kurią galėsit panaudoti nardant, filmuojant save ir t.t.), tvirtinimą ant šalmo ar kitus priedus. Išsinuomavus parai spėsit pafilmuoti lauke, baseine, pririšti kamerą prie šuns kaklo, prie vaiko galvos ir t.t., o dar po to susitvarkysite ir išsikelsite video. Na man asmeniškai, tai labai patiko, Tiesa su sūnumi šios pramogos dar neišbandėm, nes  reikia vieno iš tėvų baseine ir vieno iš tėvų su kamera, tad idealiausia, kai prižiūrėti baseine reikia tik vieną vaiką. Foto pavyzdys mano dukros fotografija, tik jau nepamenu ar daryta iškart kaip nuotrauka ar iškirpta jau iš video, na bet galit pasibandyti ir taip ir taip :)


Greta -> MadCat

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą