Per
Kalėdas visos šeimos
Į
vieną gražų būrį susibėga.
Ir
nesvarbu, kad šalta, kad žiema,
Kad
tyliai žemė po žvaigždynais miega.
O
kokios Kalėdos be kalėdinių meduoliukų? Šį kartą iniciatyvą juos kepti parodė
vyresnėlė. Pasirinkome šį receptą ir galime pasakyti, kad meduoliai išties
labai skanūs (jie nėra minkšti).
Receptas:
- 500g miltų,
- 100g margarino,
- 200g medaus,
- 200g cukraus,
- 2 kiaušiniai,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 2a.š. prieskonių mišinio meduoliams.
- Pagal panašų receptą kepė ir mama Inga -> Meduoliukai.
Tešlą
su mažuoju ruošėme iš vakaro. Mažasis atliko patį svarbiausią darbą, svėrė
produktus ;). Pripažinkim, juk tai pats atsakingiausias darbas, ar ne? Taigi,
medų, cukrų ir margariną šildėme vienu metu, toje pačioje karšto vandens
vonelėje, kol viskas suskystėjo ir gerai išsimaišė. Atvėsinom, įmušėm
kiaušinius, išmaišėme. Miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius
sumaišėm ir persijodami per sietelį pylėme į atvėsintą masę ir gerai išmaišėme.
Tešlą dėjom į šaldytuvą visai nakčiai, bet pakanka palaikyti ir apie 2
valandas.
Kitą
dieną į darbus kibo vaikai. Po nedidelį gabalėlį tešlos kočiojo ant miltais
pabarstyto stalo 3-4mm storio. Spaudė formeles. Gautus meduoliukus dėjo ant
skardos, patiestos kepimo popieriumi. Kepė 200 temp orkaitėje, kol gražiai pagelto.
(Tikslus laikas nežinomas. Vaikai sakė nepamena :D )
Puošėme
tirpintu šokoladu ir torto papuošimais.
Gražių,
nuostabių, šiltų švenčių Jums !
Mama
Renata su vaikais
mes irgi pagal šį kepėm, bet labai reikia žiūrėt miltų kiekį ;) gavosi pasakiško skonio :P
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad ir Jums patiko ;)
Panaikinti