2015 m. gruodžio 24 d., ketvirtadienis

Kalėdiniai meduoliai

Per Kalėdas visos šeimos
Į vieną gražų būrį susibėga.
Ir nesvarbu, kad šalta, kad žiema,
Kad tyliai žemė po žvaigždynais miega.

O kokios Kalėdos be kalėdinių meduoliukų? Šį kartą iniciatyvą juos kepti parodė vyresnėlė. Pasirinkome šį receptą ir galime pasakyti, kad meduoliai išties labai skanūs (jie nėra minkšti).



Receptas: 
500g miltų, 
100g margarino,
200g medaus, 
200g cukraus,
2 kiaušiniai,
2 a.š. kepimo miltelių,
2a.š. prieskonių mišinio meduoliams. 
Pagal panašų receptą kepė ir mama Inga -> Meduoliukai.

Tešlą su mažuoju ruošėme iš vakaro. Mažasis atliko patį svarbiausią darbą, svėrė produktus ;). Pripažinkim, juk tai pats atsakingiausias darbas, ar ne? Taigi, medų, cukrų ir margariną šildėme vienu metu, toje pačioje karšto vandens vonelėje, kol viskas suskystėjo ir gerai išsimaišė. Atvėsinom, įmušėm kiaušinius, išmaišėme. Miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius sumaišėm ir persijodami per sietelį pylėme į atvėsintą masę ir gerai išmaišėme. Tešlą dėjom į šaldytuvą visai nakčiai, bet pakanka palaikyti ir apie  2 valandas.

Kitą dieną į darbus kibo vaikai. Po nedidelį gabalėlį tešlos kočiojo ant miltais pabarstyto stalo 3-4mm storio. Spaudė formeles. Gautus meduoliukus dėjo ant skardos, patiestos kepimo popieriumi. Kepė 200 temp orkaitėje, kol gražiai pagelto. (Tikslus laikas nežinomas)




Puošėme tirpintu šokoladu ir torto papuošimais.
Gražių, nuostabių, šiltų švenčių Jums !

Mama Renata su vaikais

1 komentaras:

  1. mes irgi pagal šį kepėm, bet labai reikia žiūrėt miltų kiekį ;) gavosi pasakiško skonio :P

    AtsakytiPanaikinti