2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Kuo užsiimti su vaiku lauke? Atraskite vaikui dar nematytas savo miesto vietas


Norisi pabūti dviese su vaiku. Kur eiti? Ką veikti?
Dažniausiai vaikštinėjame tais pačiais šaligatviais, tais pačiais takais, prisėdame ant to pačio suoliuko, užeiname į tą pačią pakelės parduotuvę...
Na, o mes su mažuoju, po vieno tokio, kitokio, pasivaikščiojimo nusprendėm, kad, kai tik eisim pasivaikščioti, tai pasirinksim vietas, kur dar nebuvome. Galime pasijusti tikrais turistais!  Oi, kiek mes visko atradome. Na, tai gal labiau vaikui atradimai, mamai tiesiog prisiminimai.
Vieną dieną ėjome tuo keliu, kuriuo sesė eina į savo mokyklą. Pasirodo, ir mama tuo pačiu keliu eidavo ir dar net į tą pačią mokyklą. Ir net mažajam teks tuo pačiu keliu kasdien vaikščiot... Radom kalną, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į miestą. Vaiko akys buvo didelės: „Oho, kiek namų stogų matosi.“ 



Taip pat aptikome, kaip visai iš jam nežinomos pusės matosi jo sporto salė. Dar norėjau nustebinti parodžiusi vieną kalną, bet jis iškart spėjo, kad ten bus suoliukai ir kryžius. Pasirodo, su mokykla ar darželiu jau spėjo apsilankyti.
Kitą dieną ėjome į visai kitą pusę. Ten priėjome upeliuką. Kažkada, kai jo sesė buvo dar mažytė, ten eidavome maudytis. Šiuo metu radome tik "besimaudančią" gulbę, kuri netrukus suplasnojo savo dideliais sparnais ir nuskrido... Nežinau, kodėl primiršom tą vietą, su mažuoju ten nė karto nebuvom.
Pakalbėti turėjome apie ką, juk reikėjo papasakoti, ar nebijojo sesė čia maudytis, ar šokinėjo nuo akmenų ir pan.



Mūsų miestelis nėra didelis, tikimės iššniukštinėti visus kampelius.
Be abejo, ir Jūsų miesteliuose ar miestuose yra tokių vietelių, kurių Jūsų vaikai dar nežino/nelankė. Tad linkime tokio gražaus pasivaikščiojimo ir Jums. Išties labai smagu.
Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą