Pastaruoju metu dažnai
mintimis grįžtu į savo vaikystę. Dėl padažnėjusių prisiminimų turbūt kaltas
artėjantis gimtadienis, kuris, nors ir nekviestas, beldžiasi į duris ir nori
įteikti man dar vienus papildomus suaugusios moters metus. O aš mieliau sugrįžčiau
į nerūpestingas, vaikystės, dienas kaime ... Na, bet noriu papasakot ne
apie tai, o apie sriubą kurią, kiekvieną vasarą, mums virdavo mama. Anksčiau
nebuvo galimybės šaldyti daržovių, todėl, tai būdavo vasaros sriuba, kol darže
augdavo žirniai. O dabar galiu išsivirti jos kada panorėjusi.
Reikėjo:
- kopūsto,
- morkos,
- žirnių (tinka šaldyti ir švieži),
- bulvių,
- pieno.
Paruoštas daržoves
susmulkinti ir išvirti, pirmiausia puodan sudėti morką, kopūstą, žirnius, šiek
tiek pavirus sumesti bulves. Kai daržovės išvirusios į puodą įpilti pieno,
truputį pasūdyti ir užvirinti. Vietoj kopūsto galima dėti makaronų, tiesa tai
nebebus visiška daržovienė, bet taip pat skanu.
Mama
Zita
Mums vaikysteje irgi mociute virdavo tokia ir budavo skanu, keista kad siolaikine karta bent jau mano namuose nei uz ka net paragauti nenorejo, kai pagaminau.
AtsakytiPanaikinti