2015 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Pieniška daržovių sriuba


Pastaruoju metu dažnai mintimis grįžtu į savo vaikystę. Dėl padažnėjusių prisiminimų turbūt kaltas artėjantis gimtadienis, kuris, nors ir nekviestas, beldžiasi į duris ir nori įteikti man dar vienus papildomus suaugusios moters metus. O aš mieliau sugrįžčiau į nerūpestingas, vaikystės, dienas kaime ... Na, bet noriu papasakot ne apie tai, o apie sriubą kurią, kiekvieną vasarą, mums virdavo mama. Anksčiau nebuvo galimybės šaldyti daržovių, todėl, tai būdavo vasaros sriuba, kol darže augdavo žirniai. O dabar galiu išsivirti jos kada panorėjusi.

Reikėjo:
  • kopūsto,
  • morkos,
  • žirnių (tinka šaldyti ir švieži),
  • bulvių,
  • pieno.





Paruoštas daržoves susmulkinti ir išvirti, pirmiausia puodan sudėti morką, kopūstą, žirnius, šiek tiek pavirus sumesti bulves. Kai daržovės išvirusios į puodą įpilti pieno, truputį pasūdyti ir užvirinti. Vietoj kopūsto galima dėti makaronų, tiesa tai nebebus visiška daržovienė, bet taip pat skanu.

Mama Zita

1 komentaras:

  1. Mums vaikysteje irgi mociute virdavo tokia ir budavo skanu, keista kad siolaikine karta bent jau mano namuose nei uz ka net paragauti nenorejo, kai pagaminau.

    AtsakytiPanaikinti