Nežinau,
ar dėl to, kad vasara, ar tiesiog organizmai taip dabar nori, bet vaikai prieš
valgydami pasitikslina: „Su mėsa? Jei taip, tai jos nedėk..." Pasiutimas
ir gana. Rūkytą kumpį, lašinius valgo, o štai sriuboj ar troškiny neturi būti.
Tai tenka sukti galvą, kuo čia pamaloninti, kad tos mėsos nebūtų. Tokioj jiems
nepriimtinoj formoj. Prisiminiau gal prieš metus stebėtą maisto gaminimo laidą
su G. Ramziu. Ten gražuolius baklažanus troškino. Pabandžiau ir aš.
- 2 baklažanai,
- 2 svogūnai,
- 1 skardinė konservuotų pomidorų,
- 3 skiltelės česnako,
- druskos, pipirų, baziliko.
Baklažaną
supjaustyti kvadratėliais, apkepti aliejuje, tik nedaug jo pilti, kad nedegtų.
Po to atskirai apkepti svogūnus, kuriuos galima supjaustyti žiedais,
pusžiedžiais. Sudėti ant apkeptų baklažanų. Suversti pomidorus, įdėti smulkiai
pjaustytą česnaką, prieskonius, įpilti sultinio ar vandens stiklinę ir
troškinti apie pusvalandį. Valgyti galima vienus, su ryžiais... Kaip kam
patinka.
(Pagal
G. Ramzį)
Mama
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą