2015 m. liepos 17 d., penktadienis

Troškinti baklažanai



Nežinau, ar dėl to, kad vasara, ar tiesiog organizmai taip dabar nori, bet vaikai prieš valgydami pasitikslina: „Su mėsa? Jei taip, tai jos nedėk..." Pasiutimas ir gana. Rūkytą kumpį, lašinius valgo, o štai sriuboj ar troškiny neturi būti. Tai tenka sukti galvą, kuo čia pamaloninti, kad tos mėsos nebūtų. Tokioj jiems nepriimtinoj formoj. Prisiminiau gal prieš metus stebėtą maisto gaminimo laidą su G. Ramziu. Ten gražuolius baklažanus troškino. Pabandžiau ir aš.

  • 2 baklažanai,
  • 2 svogūnai,
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų,
  • 3 skiltelės česnako,
  • druskos, pipirų, baziliko.


Baklažaną supjaustyti kvadratėliais, apkepti aliejuje, tik nedaug jo pilti, kad nedegtų. Po to atskirai apkepti svogūnus, kuriuos galima supjaustyti žiedais, pusžiedžiais. Sudėti ant apkeptų baklažanų. Suversti pomidorus, įdėti smulkiai pjaustytą česnaką, prieskonius, įpilti sultinio ar vandens stiklinę ir troškinti apie pusvalandį. Valgyti galima vienus, su ryžiais... Kaip kam patinka.
(Pagal G. Ramzį)


Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą