Kiekvieną pavasarį, kai
išlenda pirmieji lapai, einu jų "ravėti". Tiesa, ne visus iš eilės,
tik tuos, kurie valgomi. Šįkart tradiciškai - kiaulpienių lapus.
Reikės:
- geros saujos jaunų kiaulpienių lapelių,
- saujos pakepintų saulėgrąžų,
- skiltelės česnako,
- saujos tarkuoto "Džiugo" sūrio,
- pipirų, šiek tiek druskos (jei trūksta, nes sūris duoda sūrumo),
- alyvuogių aliejaus tiek, kad masė būtų panaši kaip tiršta grietinė.
Kiaulpienių lapus
nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir iškart užpilti šaltu, kad išliktų
graži žalia spalva. Nuvarvinti. Visus ingredientus sudėti kartu, susmulkinti
elektriniu smulkintuvu ("blenderiu") ir skanauti su duona.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą