2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Kiaulpienių pesto

Kiekvieną pavasarį, kai išlenda pirmieji lapai, einu jų "ravėti". Tiesa, ne visus iš eilės, tik tuos, kurie valgomi. Šįkart tradiciškai - kiaulpienių lapus.



Reikės:
geros saujos jaunų kiaulpienių lapelių,
saujos pakepintų saulėgrąžų, 
skiltelės česnako,
saujos tarkuoto "Džiugo" sūrio, 
pipirų, šiek tiek druskos (jei trūksta, nes sūris duoda sūrumo),
alyvuogių aliejaus tiek, kad masė būtų panaši kaip tiršta grietinė.

Kiaulpienių lapus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir iškart užpilti šaltu, kad išliktų graži žalia spalva. Nuvarvinti. Visus ingredientus sudėti kartu, susmulkinti elektriniu smulkintuvu ("blenderiu") ir skanauti su duona.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą