2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Sūrio fondiu



Reikės:

600 g. fermentinio sūrio kelių rūšių (pvz. Masdam, Svalia, Žvaigždutė, Gouda),
450 ml. majonezo "Vilnius",
300 ml. kitokio majonezo (provansalio tipo),
0,5 a.š. malto muskato,
0,5 a.š. baltųjų pipirų,
150 ml. balto sauso vyno,
5 skiltelės česnako.



Fondiu indą užstatyti ant silpnos ugnies, įpilti vyną, kai užkais (neužvirinti) suberti pipirus, muskatą ir per puse perpjautas česnako skilteles. Atskirame inde sumaišyti tarkuotą sūrį su majonezu ir sukratyti į fondiu indą kuriame karštas vynas su prieskoniais. Kaitinti ant silpnos ugnies maišant mentele, kol visas sūris išsilydis ir taps vientisa masė. Jei atrodo per tiršta galima įpilti vandens arba vyno.
Patiekiama ant fondiu stovo ir ragaujama su šviežia duona (skanu kai būna su grūdų ar sėklų gabaliukais), o prie alaus puikus užkandis keptai duonai pamirkyti.

Skanaus

Mama Valerija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą