Reikės:
- 600 g. fermentinio sūrio kelių rūšių (pvz. Masdam, Svalia, Žvaigždutė, Gouda),
- 450 ml. majonezo "Vilnius",
- 300 ml. kitokio majonezo (provansalio tipo),
- 0,5 a.š. malto muskato,
- 0,5 a.š. baltųjų pipirų,
- 150 ml. balto sauso vyno,
- 5 skiltelės česnako.
Fondiu indą užstatyti ant
silpnos ugnies, įpilti vyną, kai užkais (neužvirinti) suberti pipirus, muskatą
ir per puse perpjautas česnako skilteles. Atskirame inde sumaišyti tarkuotą sūrį
su majonezu ir sukratyti į fondiu indą kuriame karštas vynas su prieskoniais.
Kaitinti ant silpnos ugnies maišant mentele, kol visas sūris išsilydis ir taps
vientisa masė. Jei atrodo per tiršta galima įpilti vandens arba vyno.
Patiekiama ant fondiu stovo
ir ragaujama su šviežia duona (skanu kai būna su grūdų ar sėklų gabaliukais), o
prie alaus puikus užkandis keptai duonai pamirkyti.
Skanaus!
Mama Valerija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą