2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Duona gėlių vazone

Reikės:

MOLINIO GĖLIŲ VAZONO,
0,5 kg miltų,
300 ml vandens,
pakelio sausų mielių,
1 š. cukraus,
0,5 š. druskos,
mažų pomidorų, šoninės, alyvuogių, mocarela sūrio, baziliko, rozmarino - tiek, kiek norisi įdaro.

Pirmiausiai nusiperkame naują molinį gėlių vazoną. Švariai su soda išplauname. Paliekame kelioms valandoms vandenyje. Nusausiname, ištepame sviestu, pabarstome miltais. Tik tada ruošiame tešlą :)
Pastebėjimas - vazonas tarnaus daug ilgiau, jei jį tepsime sviestu, o ne aliejumi!!!  Jei tepi aliejumi, jis įsigeria į vazoną ir po kelių kepimų atsiranda inde specifinis kvapas. Nuo sviesto - jokių kvapų ir dėmių.

Viską sudedame ir gerai išminkome, kad tešla neliptų prie rankų. 1 valandą paliekame šiltoj vietoj, kad pakiltų.
Po to dar kartą gerai išminkome ir ištampome. Dedame ant viršaus įdarą: mažus pomidoriukus, mocarelą sūrį, alyvuoges, rozmariną, baziliką, šiek tiek apkeptą rūkytą šoninę. Suvyniojame, tešlą dedame į vazoną. Vėl paliekame 1 valandą, kad pakiltų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje  40 min.

Pati skaniausia šilta.



Mama Laima

1 komentaras: