2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Duona gėlių vazone

Reikės:

  • MOLINIO GĖLIŲ VAZONO,
  • 0,5 kg miltų,
  • 300 ml vandens,
  • pakelio sausų mielių,
  • 1 š. cukraus,
  • 0,5 š. druskos,
  • mažų pomidorų,
  • šoninės,
  • alyvuogių,
  • mocarela sūrio,
  • baziliko,
  • rozmarino,
  • tiek, kiek norisi įdaro.

Pirmiausiai nusiperkame naują molinį gėlių vazoną. Švariai su soda išplauname. Paliekame kelioms valandoms vandenyje. Nusausiname, ištepame sviestu, pabarstome miltais. Tik tada ruošiame tešlą :)
Pastebėjimas - vazonas tarnaus daug ilgiau, jei jį tepsime sviestu, o ne aliejumi!!!  Jei tepi aliejumi, jis įsigeria į vazoną ir po kelių kepimų atsiranda inde specifinis kvapas. Nuo sviesto - jokių kvapų ir dėmių.

Viską sudedame ir gerai išminkome, kad tešla neliptų prie rankų. 1 valandą paliekame šiltoj vietoj, kad pakiltų.
Po to dar kartą gerai išminkome ir ištampome. Dedame ant viršaus įdarą: mažus pomidoriukus, mocarelą sūrį, alyvuoges, rozmariną, baziliką, šiek tiek apkeptą rūkytą šoninę. Suvyniojame, tešlą dedame į vazoną. Vėl paliekame 1 valandą, kad pakiltų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje  40 min.

Pati skaniausia šilta. 





Laima

1 komentaras: