Jums reikės:
- Putplasčio 5cm storio;
- Maketavimo peilio popieriui;
- Dantų krapštuko;
- Karštų klijų pistoleto;
- Karštų klijų lazdelių;
- Popierinių servetėlių ( dviejų dydžių);
- Popieriaus dovanų pakavimui;
- Žirklių;
- Saldainių;
- Šokoladinių besmegenių;
- Balto ir žalio popieriaus;
- Snaigės ir šakelės formos skylamušių;
- Eglutės šablono;
- 0,5 cm aukso spalvos karoliukų;
- Atlasinės juostelė;
- Paprasto pieštuko;
- Lėkštės.
Darbo eiga:
1.Pieštuku ant putplasčio apibrėžiame apskritimą aplink lėkštę.
2. Maketavimo
peiliuku išpjauname torto pagrindą. Peilį laikykime kuo tiesiau ir lėtai
pjaukime.
3. Išpjautą
apskritimą atsargiau išimame ir, jei nelygiai atrodo, apdailiname kraštus tuo
pačiu peiliuku.
4. Iš
blogosios pusės ant dovanų pakavimui skirto popieriaus aplink lėkštę
apvedžiojame du apskritimus ir išsikerpame 8 cm pločio juostelę.
5. Apklijuojame
juostelę karštais klijais aplink pagrindo šoną. Paliekame užlaidas iš abiejų
pusių.
6. Žirklėmis
statmenai pagrindui įkarpome popierių, kitaip tariant, darome “ dantukus „.
7. “Dantukus„
kraštais klijais klijuojame po vieną prie pagrindo. Pradžioj vieną pusę,
paskui kitą.
8. Torto
viršų ir apačią apklijuojame jau anksčiau iškirptais apskritimais.
9. Torto
pagrindas jau paruoštas.
10. Klijuojame
saldainius ant torto šono. Vienoj rankoj laikome saldainį, kita ranka klijų
pistoletu patepame klijų ir greit prilipdome saldainį. Patogiausia klijuoti
saldainius laikant formą tarp kelių ir pamažu sukti ratu, kol užsipildys visas
ratas.
11. Popierinėmis servetėlėmis apklijuojame viršų. Pirmiausiai klijuojame
didesnę, ant viršaus mažesnę.
12. Ant žalio
popieriaus uždedame eglutės šabloną, apvedžiojame, išsikerpame dvi
detales.
13. Eglutės detales karštais klijais
suklijuojame blogosiomis pusėmis į vidų tarp jų įdėję dantų krapštuką.
14. Skylmušiais
prikarpome žalių šakelių ir baltų snaigių.
15. Nuo apačios į viršų ant eglutės klijuojame šakeles, papuošiame
snaigėmis ir karoliukais.
16. Eglutę įsmeigiame į torto pagrindą šiek tiek toliau nuo vidurio.
Priklijuojame karštais klijais du šokoladinius besmegenius.
Atlasinę juostelę karštais klijais klijuojame aplink saldainius. Keliose
vietose ją patepame klijais ir prilipiname prie saldainių. Galima juostele
apjuosti tortą ir surišti gražų kaspinėlį.
Tortas paruoštas. Lieka tik gražiai supakuoti ir padovanoti.
Gerų artėjančių švenčių ;)
Mama Kristina Jaseniene
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą