2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Moliūgas kitaip (garnyras prie mėsos)



500 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto),
2 valg.šaukštai aliejaus,
1 svogūnas,
3 valg. šaukštai paprikos miltelių (prieskonių),

1 skiltelė česnako,
1 valg. šaukštas miltų,
3 valg. šaukštai grietinės,
druskos, 

pipirų, 
maltų kmynų.

Moliūgą nulupame ir supjaustome (aš pjaustau plonom juostelėm), pabarstome druska, pipirais, trupučiu kmynų, apšlakstome actu, viską permaišome.
Aliejuje trumpai pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus su smulkiai sukapotais česnakais. Į pakeptus svogūnus sudedame paprikos miltelius ir moliūgą, taip troškiname, kol moliūgas suminkštės (galima įpilt vandens, jei to trūksta). Ragaujame. Jei trūksta prieskonių - pridedame. Miltus sumaišome su grietine ir sudedam į moliūgo masę, viską gerai permaišom, užverdam dar kartą ir patiekiame prie mėsos .

Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą