2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Morkų-obuolių mišrainė žiemai

1 kg morkų,
0,5 kg rūgštesnių obuolių,
2 svogūnai,
1 stiklinė aliejaus,
druskos,
cukraus,
lauro lapas,
3 pipiro žirneliai.
Morkas nuskutam ir paverdam 10 minučių į vandenį įbėrus šaukštą cukraus.
Ataušusias sutarkuojam.
Obuolius nulupam, išimam sėklas ir taip pat sutarkuojam.
Svogūnus smulkiai supjaustom, beriam į puodą, užpilam aliejum ir troškinam kol suminkštėja. Ant jų suberiam obuolius, patroškinam 5 min, beriam morkas, druskos, cukraus pagal skonį, prieskonius, porą šaukštų vandens ir troškinam kol viskas suminkštėja. Vis pamaišom, kad nesviltų. Paskui sudedam į stiklainius ir uždarom dangteliais. Ypač skanu prie žuvies patiekalų.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą