2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Morkų - obuolių mišrainė žiemai

  • 1 kg morkų,
  • 0,5 kg rūgštesnių obuolių,
  • 2 svogūnai,
  • 1 stiklinė aliejaus,
  • druskos,
  • cukraus,
  • lauro lapas,
  • 3 pipiro žirneliai.





Morkas nuskutam ir paverdam 10 minučių į vandenį įbėrus šaukštą cukraus.
Ataušusias sutarkuojam.
Obuolius nulupam, išimam sėklas ir taip pat sutarkuojam.
Svogūnus smulkiai supjaustom, beriam į puodą, užpilam aliejum ir troškinam kol suminkštėja. Ant jų suberiam obuolius, patroškinam 5 min, beriam morkas, druskos, cukraus pagal skonį, prieskonius, porą šaukštų vandens ir troškinam kol viskas suminkštėja. Vis pamaišom, kad nesviltų. Paskui sudedam į stiklainius ir uždarom dangteliais. Ypač skanu prie žuvies patiekalų.

Mama Zita

2 komentarai:

  1. Aciu, kad pasidalinote receptu, kaip tik reikia kazkaip ziemai uzkonservuoti morkas, pabandysiu, gal patiks. Mamai Zitai linkejimai nuo mociutes Irenos!

    AtsakytiPanaikinti