- 1 kg morkų,
- 0,5 kg rūgštesnių obuolių,
- 2 svogūnai,
- 1 stiklinė aliejaus,
- druskos,
- cukraus,
- lauro lapas,
- 3 pipiro žirneliai.
Morkas nuskutam ir
paverdam 10 minučių į vandenį įbėrus šaukštą cukraus.
Ataušusias sutarkuojam.
Obuolius nulupam, išimam
sėklas ir taip pat sutarkuojam.
Svogūnus smulkiai
supjaustom, beriam į puodą, užpilam aliejum ir troškinam kol suminkštėja. Ant
jų suberiam obuolius, patroškinam 5 min, beriam morkas, druskos, cukraus pagal
skonį, prieskonius, porą šaukštų vandens ir troškinam kol viskas suminkštėja.
Vis pamaišom, kad nesviltų. Paskui sudedam į stiklainius ir uždarom dangteliais.
Ypač skanu prie žuvies patiekalų.
Mama Zita
Aciu, kad pasidalinote receptu, kaip tik reikia kazkaip ziemai uzkonservuoti morkas, pabandysiu, gal patiks. Mamai Zitai linkejimai nuo mociutes Irenos!
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
AtsakytiPanaikinti