2018 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Pomidorų tręšimas mielių raugu

Patarlė sako: "Ruošk roges vasarą, ratus žiemą". Tad, dar nepasibaigus šiam pomidorų auginimo sezonui, jau galvoju kokias jų rūšis sodinsiu kitais metais. Dėl jų dar apsispręsiu, bet jau tikrai žinau kaip juos tręšiu - vėl su mielių raugu. Anksčiau raugdavau visokias marmalynes iš žolių, svogūnų lukštų ir pan., paskui atskiedus vandeniu liedavau. Šiemet išbandžiau tręšimą mielėmis. Na, paprasčiau nebūna. O, ir kainavo visam sezonui nedaug. Tik tiek, kiek kainuoja trys pakeliai presuotų mielių (po 100g).


Į trijų litrų stiklainį įpyliau tiek šilto vandens, kad nesigautų pilnas stiklainis. Dalį jo nupyliau į dubenėlį, įmečiau pakelį mielių ir supyliau nekupiną stiklinę cukraus.Viską ištirpinau ir supyliau atgal į stiklainį. Jį uždengiau marle ir pastačiau šiltnamyje. Retkarčiais vis pamaišydavau ir po poros dienų, kai baigėsi "burbuliavimai", skiedžiau vandeniu ir laisčiau. 10 litrų kibirui, viena stiklinė raugo. Išmaišius, kiekvienam pomidorui, pilti po litrą šito skysčio. Taip tręšiau tris kartus - birželį, liepą ir rugpjūtį.
Pomidorų netrūkstam iki šiol, nors jau rugsėjo pabaiga. Galbūt pliusą uždėjo ir šilti orai, bet tokiom trąšom nenusivyliau. 

Kol neužklups didelės šalnos - mano šiltnamyje dar vasara :)


Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą