2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Dešrelių kukuliai su kuskusu

Reikės:
4-5 šviežios kiaulienos dešrelės,
1 svogūno galva,
2 česnako skiltelės,
1 indelis baltų konservuotų pupelių,
2 morkos,
apie 100 gr kuskuso,
druskos, pipirų,
kelių baziliko, mėtų lapelių,
1 a.š. vorčesterio padažo, sojų,
šlakelis aliejaus.


Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti dešrelių faršo kukuliukus (iš dešrelių apvalkalo traukti mažus mėsos rutuliukus ir iš karto dėti įkaitinton keptuvėn). Kol mėsa kepa - pasiruošti kuskusą: tiesiog užplikyti verdančiu vandeniu (100 gr kuskuso - 1/2 stiklinės vandens) su šiek tiek druskos ir arbatiniu šaukšteliu aliejaus. Kai apkepa dešrelių faršas - dėti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, pipirus. Svogūnams apminkštėjus - nusunktas pupeles ir šiaudeliais pjaustytas morkas.


Kai Jums jau tinkamas morkų minkštumas - dedame kuskusą, baziliką, mėtas, išmaišome ir be ugnies paliekame ant viryklės susimaišyti skoniams.

 Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą